MINI HAVER APPELTAARTJES MET BLAUWE BESSENSAUS

Dit heb je nodig:

Voor de taartjes:

  • 225 gram havermout, droog
  • een ei ( of veganistisch gehouden, een halve banaan, gepureerd)
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een theelepel vanille bourbon
  • 180 ml water ( indien nodig, meer toevoegen)

Voor de vulling:

  • een appel, gewassen en in de schil, in stukken
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Voor de saus:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik quiche vormpjes om er leuke taartjes van te kunnen bakken. Je kunt uiteraard ook andere vormpjes gebruiken, of een muffintray. Vet de vormpjes in met een beetje kokos of avocado olie. Roer alle ingrediënten voor de taartjes in een kom stevig door elkaar en laat dit 5/10 minuten staan. Vul de vormpjes met wat van het beslag en druk naar buiten, zodat er een leuke opstaande rand ontstaat.

Maal de appel en kaneel in de keukenmachine grof fijn. Vul de taartjes met de appel. Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen. 

Blauwe bessen saus

Zo maak je het:

Gooi de diepvries bessen samen met de geleisuiker in een ( liefst gietijzeren) pannetje en breng op middelhoog vuur onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de bessen zijn gesmolten en zacht zijn geworden kun je met een staafmixer deze nog licht glad pureren, maar dat hoeft niet. Als je een gladde saus wenst, is dit wel noodzakelijk. Giet de massa over in een schone steriele glazen pot. Je kunt de saus direct warm gebruiken. Wil je een wat dunnere saus, voeg er dan een heel klein beetje water aan toe en roer door door.

Haal ze voorzichtig uit de voormpjes en schenk/schep er warme of koude blauwe bessensaus overheen. Wil je geen blauwe bessensaus? Dan kun je ook voor aardbeien kiezen in plaats van blauwe bessen, of bramen. Wil je liever helemaal geen saus? Dan kun je de taartjes leuk opstrooien met greensweet stevia ICING poedersuiker. 

Bron:  Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »