ROOMBOTER BROWNIES

Dit heb je nodig:

  • 250 gram biodynamische roomboter ( biowinkel) op kamertemperatuur gebracht
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een banaan, fijn geprakt
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 375 gram havermoutmeel ( havermout in een blender fijn vermalen)
  • warm water
  • vijf flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder

Om te garneren:

  • 99% pure chocolade 45/50 gram)

    Zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie bakvorm ( of andere vierkante vorm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, voeg steeds kleine beetjes water toe tot de massa mooi smeuïg en homogeen wordt. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. 

    Laat de chocolade au bain marie smelten en verdeel over de cake. Laat drogen. Snij in mooie vierkante stukken.

    Bron/ foto: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »