VEGAN BANKETSTAAF ( GLUTEN/LACTOSE/SUIKERVRIJ)

Dit heb je nodig:

Voor de staaf:

Voor de spijsvulling:

Bewaar de andere helft van de banaan voor de topping.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine of blender de havermout, zonnebloempitten en psyllium tot meel. Roer de banaan en stevia erdoor en voeg kleine beetje water toe tot er een stevige homogene massa ontstaat. Halveer het deeg. Stort één helft op de bakplaat en vorm er een langwerpige bodem van. Meng de halve banaan en stevia door de amandelmeel en kneed tot een spijs. Verdeel het spijs over de bodem van de staaf op de bakplaat. Vouw met de andere helft van het deeg de staaf ” dicht” en vorm met bevochtige handen een mooie langwerpige staaf. Pureer de halve banaan met een klein beetje water en besmeer de staaf rijkelijk met dit mengsel. Bak de staaf in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. De staaf moet mooi goudbruin verkleuren.

Je kunt de staaf ” naturel” laten. En voor gebruik even op de kachel opwarmen, of kort in een voorverwarmde oven. Je kunt de staaf ook leuk gaan decoreren. Als de staaf goed is afgekoeld, smeer je hem in met homemade abrikozenjam, en kun je er tal van lekkers op strooien zoals:

Bron/foto: Monique van der Vloed 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »