Blog #2 3 Herfst tips

Blog #2 3 Herfst tips

Het herfstseizoen is nu echt begonnen! Hier 3 tips om de herfst door te komen.

Iedereen heeft er wel last van, de herfst dip. We moeten allemaal even wennen aan de kortere dagen. We hebben minder weerstand, minder energie. Verder heeft de herfst toch wel zijn charmes. Met een warm dekentje op de bank, dikke truien en een kruik mee naar bed. Hier volgen wat tips om de herfst door te komen!

Tip 1: Drink genoeg water
In de zomer is water drinken vaak vanzelfsprekend. Daarentegen, tijdens de koude dagen is dit minder natuurlijk om te doen. Hydratatie is wel degelijk essentieel voor ons energielevel. Verder zorgt veel water drinken voor een betere stofwisseling, betere afvoer van afvalstoffen, een minder hongerig gevoel en betere concentratie door een betere bloedsomloop. Over het algemeen is het nodig om 2 liter water per dag te drinken. Maar soms wordt water drinken gewoon een beetje saai. De vloeibare producten van Greensweet Stevia kunnen je daar bij helpen! Probeer een fles water (0,5 L) met 6 druppels framboos, aardbei, druif, ananas, kokos, perzik, mango of citroen. Zo zoet je je water als een soort limonade maar dan zonder suiker, calorieën en koolhydraten. Verder is het ook lekker voor bij het sporten. Je kan minder of meer druppels doseren, dit is persoonlijk. Verder kun je ook variëren met de verschillende smaken.

Tip 2: Iets lekkers, maar zonder suiker
In de herfst zijn we vaker binnen. Koken en bakken is zeker een leuke bezigheid tijdens dit seizoen. Dus tijd om wat nieuws te proberen.  Hier 2 recepten zonder suiker. Verantwoord genieten!

KOKOSMAKRONEN

-Dit heb je nodig
1 kopje Kokosrasp
3 eiwitten
2 eetlepels Greensweet stevia X-tra Sweet

-Zo maak je het:

Eiwitten en stevia stijfkloppen dan kokos erdoor. Oven 170 graden en 25 min afbakken.

BANANEN CAKEBROOD

-Dit heb je nodig
zes bananen
200 gram havermeel ( 100% glutenvrij, biowinkel) of volkoren boekweitmeel
100 gram fijn gemalen hazelnoten
100 gram zonnebloempitten
een eetlepel wijnsteenbakpoeder
twee eetlepels Greensweet Stevia X-tra Sweet
5 druppels vloeibare Greensweet Stevia Naturel

-Voor de topping
twee bananen, in mooie plakjes gesneden

-Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een middenmaat cakeblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer alles voor de cake in de keukenmachine tot een zeer fijne massa. Stort in het blik, en verdeel. Beleg het beslag dakpansgewijs met de plakjes banaan. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. 

tip 3: Warme chocomel
In de herfst en winter worden er meer warme dranken genuttigd. Naast thee en koffie is warme chocomel ook een van de favorieten. Het is algemeen bekend dat er in chocomel en alternatieven zoals Nesquik veel suiker en calorieën zitten. Greensweet Stevia biedt een gezond alternatief, zonder suiker! Je kunt namelijk met de vloeibare Greensweet Stevia chocolade, je eigen warme chocomel maken. Vul een mok met magere melk. Warm deze op in een pannetje, of in de magnetron. Voeg daarna zes druppels vloeibare Greensweet Stevia chocolade toe. En ta da! Heerlijke suikervrije chocomel. Alle producten van Greensweet blijven tot 200 graden Celsius stabiel.

Afsluitend is het belangrijk om van de herfst te genieten. Maak vaker een wandeling en bewonder hoe de natuur veranderd.  De kleurrijke bladeren, de paddenstoeltjes boven het mos en het heerlijke najaarszonnetje. Dus van die bank af! Niks beter dan de frisse gezonde herfstlucht.

Liefs,
Beau

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »