• Lorem ipsum

Wat zijn de voordelen van stevia en erythritol ten opzichte van suiker?
Stevia en erythritol zijn 100% natuurlijk en bevatten in tegenstelling tot suiker geen calorieën of (opneembare) koolhydraten. Een ander voordeel ten opzichte van suiker is dat deze natuurlijke zoetstoffen geen tandbederf veroorzaken. Hierdoor zijn zowel erythritol als stevia uitermate geschikt voor iedereen die wil afvallen, een speciaal dieet volgt of gewoon wat gezonder wil leven. 

Wat is het verschil tussen en stevia een erythritol?
Erythritol wordt verkregen uit mais en heeft een zoetkracht van 70 tot 80% ten opzichte van suiker. Steviolglycosiden worden verkregen uit de steviaplant en zijn 100 tot wel 500 keer zoeter dan suiker.

Hoeveel stevia of erythritol mag ik gebruiken?
De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van steviolglycosiden (stevia) is vastgesteld op 4 mg per kg lichaamsgewicht per dag. Voor erythritol geldt geen aanvaardbare dagelijkse inname.

Waar moet ik op letten als ik stevia koop?
Bij het kopen van stevia is het belangrijk om het etiket goed te lezen. De bladeren van de steviaplant bevatten namelijk een hele reeks steviolglycosiden die verschillen in kwaliteit en zuiverheid. Op het etiket staat het percentage of aantal gram steviolglycoside per 100 gram vermeld. Daarnaast wordt ook de kwaliteit en zuiverheid van de steviolglycoside aangeduid. Dit wordt uitgedrukt met het percentage Rebaudioside (Reb.) waarbij Reb. A de steviolglycoside is met de hoogte kwaliteit gevolgd door Reb. B, Reb. C, etc. De zuiverheid van de gebruikte Reb. wordt weergegeven met een percentage. Zo is Reb. A 98% zuiverder en daardoor ook zoeter dan bijvoorbeeld Reb. A 60%. Staan deze gegevens niet op het etiket, dan weet je dus eigenlijk niet wat je koopt.

Wat zijn de verschillen tussen de suikersvervangers van Green Sweet?
       - Erythritol - 100% pure erythritol - iets minder zoet dan suiker
       - Sweet - 99,8% erythritol en 0,2% steviolglycoside - net zo zoet als suiker
       - Extra Sweet - 99% erythritol en 1% steviolglycoside - vijf keer zo zoet als suiker
       - Sweet Intense - 100% pure steviolglycosiden - 150 keer zoeter dan suiker
       - Icing - 99,8% erythritol en 0,2% steviolglycoside - net zo zoet als poedersuiker
       - Brown - erythritol, steviolglycoside en melasse - net zo zoet als bruine suiker
       - Sweet Jelly - erythritol, steviolglycoside en agar agar - vijf keer zo zoet als geleisuiker

Zijn de producten van Green Sweet geschikt voor diabetici of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen?
De zoetjes, suikervervangers en vloeibare stevia van Green Sweet bevatten geen calorieën of opneembare koolhydraten. Hierdoor hebben ze geen effect op de bloedsuikerspiegel en zijn deze producten uitermate geschikt voor diabetici of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
De syrups van Green Sweet bevatten slechts 8 gram koolhydraten per 100 gram syrup. Daarnaast zijn ze rijk aan vezels waardoor de aanwezige koolhydraten veel langzamer worden verteerd en het beduidend minder effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt de syrups van Green Sweet een verantwoord alternatief voor honing of stroop.

Zijn de producten van Green Sweet vegetarisch/veganistisch?
Alle producten van Green Sweet zijn vegetarisch en veganistisch. Er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke (bij)producten.

Zijn de producten van Green Sweet geschikt voor mensen met een allergie of intolerantie?
De producten van Green Sweet bevatten geen allergenen en zijn dus geschikt voor mensen met een allergie of intolerantie. Uitzondering hierop zijn de syrups die gerstemout extract bevatten. Dit is afkomstig van gerst, een graansoort die gluten bevat en dus niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.

Maakt Green Sweet gebruik van smaakstoffen?
Sommige producten van Green Sweet bevatten aroma’s. Deze zijn altijd 100% natuurlijk en bevatten dus nooit kunstmatige zoet- of smaakstoffen.

Zijn de producten van Green Sweet ook te gebruiken om te koken en te bakken?
Je kunt de producten van Green Sweet voor zowel zoete als hartige bereidingen gebruiken en ze zijn geschikt om mee te koken en te bakken want de kwaliteit blijft stabiel tot 200°C.

Op welke punten onderscheidt Green Sweet zich?
Binnen het segment suikervervangers zijn inmiddels heel wat merken te koop. Helaas vaak van matige kwaliteit of zelfs synthetisch. De suikervervangers van Green Sweet zijn altijd van hoge kwaliteit en 100% natuurlijk. Als zoetstof wordt alleen gebruik gemaakt van pure erythritol en de hoogste kwaliteit steviolglycosiden, zonder toevoeging van kunstmatige zoet- of smaakstoffen. Je vindt de verschillende producten van Green Sweet in de winkels van Holland & Barrett, bij diverse zelfstandige drogisterijen, alle G&W Gezondheidswinkels en gespecialiseerde webshops. Daarnaast worden de suikervervangers van Green Sweet aanbevolen door een groot aantal diëtisten, voedingsdeskundigen en food coaches.

Staat je vraag hier niet tussen?
Staat je vraag niet in dit overzicht, neem dan contact met ons op. Tijdens kantooruren is er altijd een voedingsdeskundige beschikbaar om je vraag te beantwoorden. Je kunt ons bereiken via e-mail of telefoon.