• Lorem ipsum

Herstel na carnaval

15 Feb 2018
door Beau Jansen

De carnaval is weer achter de rug. Sommigen zullen nog herstellende zijn van een week hossen in het feestgedruis. En eerlijk is eerlijk, al het vette eten en het nuttigen van alcoholische dranken is een aanslag op je lichaam. Dit zal je na een paar dagen carnavallen dus ook wel voelen. Hier een paar tips, zodat je zo weer de oude bent.

Begin het vitaminen tekort weer aan te vullen. Start de ochtend met een lekkere smoothie vol vers fruit. Neem eventueel een extra vitamine supplement.  Blauwe bessen zitten vol antioxidanten en dragen bij aan een goede weerstand. Deze zijn dus onmisbaar in je anti-kater smoothie. Mocht het te zuur worden kun je wat vloeibare Greensweet-Stevia druppels in een smaak naar keuze toevoegen.

Daarnaast is water drinken essentieel. Alcohol zorgt voor uitdroging, wat vaak resulteert in hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Het beste is om tussen je alcoholische versnaperingen door water te drinken. In de praktijk is dit vaak moeilijk haalbaar maar probeer er aan te denken. Mocht je poging toch mislukt zijn, drink dan voordat je naar bed gaat en the day after zo veel mogelijk water!

Ontbijt met gekookte of gebakken eitjes. Het is een bron van proteïnen en B-vitaminen. In combinatie met toast en fruit is dit een goed maar bescheiden ontbijt. Het geeft je weer energie en kalmeert je maag. Vermijd vettig eten, hoe moeilijk dit ook is. Het kan er voor zorgen dat je maag van streek raakt. Het heeft immers al genoeg te voorduren met het afbreken van de alcohol.   

De laatste en belangrijkste tip is rust goed uit! Alcohol is nou eenmaal een boosdoener. Dus lekker een dagje op de bank voor je je dagelijkse leven weer op pakt. Even door een dipje heen en weer opstarten.

Maar zeg nou zelf, het was het waard toch?  Tot volgend jaar!

Liefs,
Beau 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »