• Lorem ipsum

Stevia?

23 Nov 2020
door Beau Jansen

Stevia Rebaudiana Bertoni is een kruid afkomstig uit de vallei van Paraguay. Het wordt in delen van Zuid-Amerika al 1500 jaar gebruikt als zoetstof. Stevia is 's werelds enige natuurlijke zoetstof zonder calorieën, zonder koolhydraten en geen glycemische index! 

Het is de meest gezonde en het natuurlijke alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam ​​en sucralose. Stevia is een plant waarbij in de blaadjes een aantal zeer zoete steviolglycosiden voorkomen, waarvan stevioside en rebaudioside A de belangrijkste zijn. Het steviablad is 15 tot 20 keer zoeter dan suiker en de steviolglycosiden die uit het blad geëxtraheerd worden zijn ongeveer 100 tot 480 keer zoeter dan suiker.

Vandaag de dag wordt Stevia gebruikt door miljarden mensen uit  Paraguay en Brazilië tot Japan, Korea, China, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Frankrijk, Maleisië, de VS, Canada en natuurlijk Nederland en België. Stevia staat op het punt om een belangrijk groot potentieel in te gaan vullen als zoetstof in de groeiende natuurlijke food markt. Stevia bladeren staan ook bekend om hun uitstekende eigenschappen zoals huidverstrakking, in aanvulling op hun gebruik als anti-orale bacteriële, vermindering van hypertensie, digestieve eigenschappen en cardio-versterkende eigenschappen. 

Studies hebben ook aangetoond dat Stevia meestal verhoogde bloeddruk verlaagt, maar het niet de normale bloeddruk beïnvloedt. Het remt ook de groei en vermenigvuldiging van bepaalde bacteriën en andere infectueuze organismen, waaronder bacteriën die tandbederf en tandvleesontsteking veroorzaken. Stevia is een uitzonderlijk hulpmiddel bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing omdat het geen calorieën bevat en de behoefte vermindert aan zoetigheid en vet voedsel. 

EEN AANTAL KERNCIJFERS

  • 20.000 HA Stevia velden
    • Productie 60.000 ton Stevia blaadjes (= 6000 ton zuivere zoetstof)
    • Ongeveer 160 miljoen mensen gebruiken Stevia in al zijn vormen
    • Geen enkele melding van schadelijke effecten

Greensweet-stevia zoetstof is inmiddels te vinden in vele gezondheids-en biologische winkels, sportscholen, bij diëtistes, voedingscoaches en webwinkels. Onze producten bevatten geen chemicaliën, alcoholen, oplosmiddelen of enzymen in elk stadium van de extractie en zuivering. Puur natuur!

Vele leveranciers voegen Isomalt ( = kunstmatige zoetstof!) of Maltodextrine toe aan hun Stevia-producten. Dit zijn kunstmatige zoetstoffen die ervoor zorgen dat uw stevia-product koolhydraten bevat (en dus ook calorieën!). Let dus goed op bij de aankoop van stevia.

Liefs,
Beau

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »