• Lorem ipsum

Greensweet vloeibare stevia in hot drinks

30 Jan 2019
door Manon de Wit van Vegan Flavours

Vloeibare stevia in hot drinks

 

Wist je dat Greensweet Stevia ook vloeibare stevia verkoopt? Misschien al en keer gelezen uit eerdere reviews en blogs, maar misschien is het niet blijven hangen? Of weet je niet precies wat je er allemaal mee kan?

 

Stop met denken en ga over tot actie. Ik kan mij voorstellen, dat je eerst wilt weten wat het precies is. Monique van der vloed heeft een uitgebreid artikel geschreven m.b.t. de vloeibare stevia. Lees eerst haar blog en beslis dan wat je gaat doen: https://www.greensweet-stevia.nl/nl/blogs/blogs/alles-over-greensweet-stevia-druppels/

 

De twijfel om het wel of niet aan te schaffen snap ik wel hoor. Je eerste kennismaking met iets wat voor jou nog onbekend is, is altijd spannend. Wat is het precies? Is het wel gezond? Vind ik het wel lekker? Wat kan ik er allemaal mee? Deze vragen had ik ook in het begin. Mijn eerste vloeibare stevia die ik kocht was vanille. Deze heeft zeker nog 2 of 3 maanden in de la gelegen voor ik het ging gebruiken. Het was voor mij te onbekend, maar sinds ik het flesje geopend heb, heb ik al heel wat gerechten en drankjes gezoet met de vloeibare stevia. Na de vanille durfde ik ook de caramel en chocolade te kopen.

 

De vloeibare stevia geeft net even dat extra waar ik dan op dat moment naar op zoek ben. Niet dat ik een enorme zoetekauw ben, integendeel en dus gebruik ik niet al te veel druppels. De hoeveelheid druppels die je gebruikt voor een gerecht is voor iedereen ook anders. In mijn recepten staan de hoeveelheid druppels die IK gebruik en die aangepast zijn naar MIJN smaak. Experimenteer hier dus mee. Gebruik het druppel voor druppel en stem het af op jouw smaak. Inmiddels vragen onze kinderen ook of ze soms wat druppeltjes in hun water mogen. De kids drinken water of (kruiden)thee en na school mogen ze wat ranja. Zo hebben wij ze opgevoed. Ze weten niet beter. Toch snap ik het best als ze ook wat vloeibare stevia in het water willen. Na het zoveelste glas water kan ook ik naar iets anders of iets zoets verlangen. Nou zijn mijn smaken niet de favoriet van onze kinderen, maar de fruit smaken kunnen zij wel waarderen. Zo had ik in de zomer een grote kan homemade ranja gemaakt van water, verse frambozen, verse munt en wat druppels vloeibare stevia frambozen. De kan was zo leeg. Zij hebben een ‘zoetig’ drankje op en het is gezond.

 

Als moeder zeg ik dan win-win. Heb je geen twijfels meer?

Ga dan zeker kijken op de website van Greensweet stevia (https://www.greensweet-stevia.nl/nl/) voor de verschillende smaken die zij verkopen.

 

Mocht je nog te veel twijfelen, lees dan echt even het artikel van Monique van der Vloed en kijk bij de recepten (https://www.greensweet-stevia.nl/nl/recepten/recepten-met-greensweet-vloeibare-stevia/) waarvoor je de druppels allemaal kunt gebruiken. Ik ben heel benieuwd welke smaak jouw favoriet is of wordt.

 

Hier een simpel recept gemaakt met de vloeibare druppels van Greensweet stevia.

 

Hot chocolate

 

  • Groot glas,
  • steelpannetje,
  • 200 ml plantaardige melk (eventueel aanlengen met 100 ml water),
  • 1 el raw cacao of 10-20 gram pure chocolade (voor meer romigheid)
  • en Greensweet vloeibare stevia chocolade.

 

Zo maak je dit:

 

Doe de plantaardige melk samen met de raw cacao of pure chocolade in een steelpannetje en zet het op het vuur. Roer goed met een garde. Is jouw melk warm (is de chocolade goed gesmolten?) giet jouw hot chocolate dan over in een glas of mok. Breng op smaak met de vloeibare stevia chocolade en roer goed door.  

 

Wedden dat je blij wordt van deze verantwoorde hot chocolate?

Wil je iets anders maken?

 

Kijk dan naar onderstaande combinaties.

 

De basis is

 

  • 150-200 ml plantaardige melk (aangelengd met water tot 300 ml).
  • Kies dan eventueel een poeder (ook leuk voor de kleur) en op het laatst
  • breng je het verder op smaak met de vloeibare stevia.

 

Plantaardige melk:

 

Amandel-, kokos,-, cashew-, soja-, hazelnoot- en hennepmelk zijn de soorten die ik zelf gebruik. Wat vind jij lekker? Ga hier dan mee aan de slag.

 

Poeder:

 

1 el raw cacao of carobe, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel bietenpoeder, 1 theelepel matcha, 1 theelepel maca, 1 theelepel lucuma of een andere poeder die jij lekker vindt in jouw hot milk.

 

Greensweet vloeibare stevia

 

kokos, kaneel, karamel, vanille en chocolade.

 

Lekkere combi:

 

150 ml kokosmelk (uit blik),

150 ml water en op smaak brengen met vloeibare stevia karamel

200 ml amandelmelk (ongezoet) met 1-2 theelepel kurkuma en op smaak brengen met vloeibare stevia vanille of kaneel

200 ml amandelmelk (ongezoet) met 1-2 theelepel rode bieten poeder en vloeibare stevia chocolade of vanille

 

Er zijn tal van mogelijkheden. In de loop van de zomer ga ik de vloeibare stevia vruchten uitproberen in diverse ranja’s, ice-tea en cocktails. Wordt vervolgd.....


Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »