Review Greensweet Sweets

Review Greensweet Sweets

Monique van der Vloed heeft een review geschreven over Greensweet Sweet Vanille, Greensweet Sweet Caramel, Greensweet Sweet Kaneel en Greensweet Sweet Choco.

REVIEW GREENSWEET-STEVIA SMAAK-SUIKERS

Zoals velen weten werk ik alleen met de producten van www.greensweet-stevia.nl als het komt op zoetmiddelen. Zij verkopen zuivere stevia en erythritol en de druppels zijn gemaakt van pure extracten. Ik heb lang moeten zoeken naar meest zuivere stevia, de markt is erg “ vervuild” met zogenaamde stevia-producten die zijn gebaseerd op bijvoorbeeld maltodextrine, of bevatten vele vervelende hulpstoffen. Ook worden er gewone of natuurlijke aroma’s gebruikt, waar je ook zo je vraagtekens bij kunt zetten. KLIK HIER om alles over aroma’s te lezen. Het was dus een fijne ontmoeting voor mij met greensweet en tot de dag van vandaag gebruik ik zelf de producten dagelijks. 

Greensweet-stevia groeit. En erg snel. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met superleuke nieuwe producten die ik voorafgaand meestal mag testen. Ik was al meteen super-enthousiast over deze vier nieuwe varianten op stevia suiker. Ze zijn onlangs gelanceerd.
 
DSC_0682

WAT IS HET?

Naast een gewone stevia suikervervanger ( Sweet) en een stevia bak suiker ( Extra Sweet) komt Greensweet-stevia met maar liefst VIER nieuwe suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suikers zijn twee x zoeter dan gewone tafelsuiker. De samenstelling is dus anders dan de Sweet en de Extra Sweet. Aan de suikers zijn natuurlijke extracten toegevoegd, dezelfde die in de druppels ook worden gebruikt. De pure extracten zijn gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten. Zo zijn de chocolade smaken gemaakt uit biologische cacaobonen, en is de kaneelsmaak gemaakt van biologische cylon kaneelstokjes.
De suikers zijn dus twee x zoveel zoeter dan gewone suiker, en heb je daardoor veel minder nodig. Ook de pure extracten versterken de zoet kracht enorm, waardoor je de suikers zuinig kunt gebruiken.
De pure extracten worden net zo gemaakt zoals wij het zelf thuis zouden maken.. De extracten worden getrokken uit pure wodka, en alle basisgrondstoffen zijn 100% gecertificeerd biologisch en 100% natuurlijk van afkomst. Er wordt veel gevraagd hoe de caramel smaak wordt gemaakt. Dit wordt gemaakt uit gedistilleerde oliën van o.a noten, zaden en pitten. Dit wordt opgelost in alcohol, of wordt gedroogd om verder te gebruiken als smaakversterker. Door het gebruik van echte pure biologische ingrediënten is het mogelijk dat mensen met allergieën of zeer overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen klachten kunnen krijgen van overmatig gebruik van de druppels., en deze vier nieuwe suikers.  Zo bevat de chocoladesmaak echte cacao, waar sommige mensen allergische reacties van kunnen ondervinden. Let daarop als je je smaakjes uitkiest. Er zijn zoals eerder gezegd vier heerlijke smaken verkrijgbaar:
 
– chocolade
– kaneel
– vanille
– caramel
 
De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten. Een zak bevat 400 gram en kost € 12,95 per zak. Op de achterzijde van iedere zak vind je een recept om je te inspireren. Ze zijn verpakt in handige , hersluitbare sta-zakken. Ik adviseer echter om de suikers over te doen in een goed afsluitbare glazen pot omdat de geur er aanwezig kan zijn in je voorraadkast. Alle vier de suikers zijn in basis hetzelfde, ze zijn dus alleen anders in pure extracten / smaken. De korrel en zoet kracht blijft bij alle vier hetzelfde. Door de verschillende smaken kan de ene suiker iets zoeter smaken dan de ander.
 

WAT KAN IK ERMEE?

Deze suikers kun je gebruiken ter vervanging voor gewone suiker of andere suikervervangers / zoetmiddelen. Het heeft 2 x zoveel meer zoet kracht dan gewone suiker wat betekent dat je er minder van hoeft te gebruiken. Je kunt het overal voor gebruiken, alles wat je wilt zoeten. De suikers zijn hittebestendig tot 200• maar ik adviseer wel om de oventemperatuur zo laag mogelijk te houden. Zo blijven de smaken meest aanwezig. Je kunt de suikers gebruiken voor o.a:
 
– bakken. Hou de oventemperatuur liefst tussen de 160 en 185  * voor de optimale smaak 
– in de koffie, thee / cappuccino / espresso / warme choco / dranken
– om bijvoorbeeld homemade jam te zoeten
– om poedersuiker van te maken ( in de ( HS) blender tot een poedersuiker vermalen)
– om te decoreren, of iets te bestrooien
– een eetlepel op de boterham
– door toetjes en desserts
 
DSC_0688

SWEET CHOCOLADE

Deze suiker wordt gemaakt van erythritol, steviolglycosiden en het pure chocolade extract. Als je overgevoelig bent voor cacao, is deze suiker mogelijk geen optie, omdat er dus echte pure extracten zijn gebruikt, let daar wel op.
 
 
DSC_0695
 
 
De suiker heeft een licht gele / bruine kleur. De korrel is hetzelfde. De geur is werkelijk verrukkelijk als je deze zak chocolade openmaakt. Het pure extract doet zijn werk, dat is zeker! De smaak is werkelijk hemels. Ik heb van iedere suiker een klein theelepeltje geproefd om de smaak goed te testen. Dat zit wel goed. De zoet kracht is aangenaam, en de chocoladesmaak aanwezig.
 
 
DSC_0697
 
 
Ik heb met deze chocolade suiker een supersnel receptje bedacht. Deze heerlijke cookie-dough bites maak je zo:
 
– een koffie kopje inca bessen, goj bessen, moerbeien, geweekt en uitgelekt
– vijf volle koffiekopjes gepofte boekweit ( deze kun je bij de AH kopen en in de biowinkel)
– 400 gram havermout
– drie eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade
– warm water
– een eetlepel zuivere kokosolie
 
 
DSC_0696
 
 
Kneed alles met een beetje water goed door elkaar en voeg steeds beetjes water toe tot je een stevige bal hebt. Draai daar balletjes uit. De balletjes zijn verrukkelijk met deze sweet chocolade suiker!
 
 
DSC_0685
 

SWEET CARAMEL

Wie houdt er niet van caramel? Ik ben er dol op. Met deze variant kun je heerlijke baksels maken met een karamelsmaak. Ook deze zak ruikt hemels zodra je hem openmaakt. De karamel geur is sterk. 
 
 
DSC_0704
 
 
De kleur is net als gewone stevia wit. Ook hier zien we op de achterzijde van de zak een recept. Toen ik het theelepeltje proefde kreeg ik een soort flashback naar de karamelsnoepjes van vroeger 
Dit gaf mij meteen de inspiratie om deze knippertjes te maken. 
 
 
DSC_0705
 
Die maak je zo:
 
– twee volle eetlepels greensweet-stevia Sweet caramel
– 350 gram havermout
– warm water
 
 
DSC_0706
 
 
Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de suiker door de havermout en voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een stevige bal ontstaat. Stort de bal uit op de bakplaat en druk deze zo plat mogelijk naar buiten, zodat er een dunne plak ontstaat. Hoe dunner de plak is,, hoe beter. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijd controleren. Laat afkoelen en knip de plak tot slot met een schaar in kleine stukjes. Ook lekker in toetjes en desserts!
 
 
DSC_0686
 

SWEET KANEEL

Ook deze kaneelsmaak heeft een zalige geur bij het openen. De kleur is wit. Ook hier vinden we een recept aan de achterzijde om je te inspireren.
 
 
DSC_0701
 
De smaak vind ik iets té sterk. Kaneel is een zeer heftige smaak, wat naar mijn idee in deze suiker “ een tandje minder” kan. Ik was benieuwd hoe de smaak zich houdt tijdens het bakken in de oven. Ik bedacht lekkere en simpele kaneel stukjes die je zo maakt:
 
 
DSC_0702
 
 
– twee eetlepels greensweet-stevia Sweet kaneel
– 200 gram amandelmeel
– 10 gram wijnsteen bakpoeder
– warm water
 
 
DSC_0703
 
 
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een brownie vorm of kleine ovenschaal met bakpapier. Roer de suiker en bakpoeder door de meel en voeg kleine beetjes water toe, tot er een smeuïge massa ontstaat. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak in de oven ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en snij in kleine stukjes. De smaak was echt nog zeer aanwezig, wat in een baksel het juist erg lekker maakt. 
 
 
DSC_0687
 

SWEET VANILLE

Ik val een beetje in herhaling, maar ook hier zou je je neus uren in de zak kunnen houden. Wat ruikt het heerlijk. De vanillegeur is niet te overheersend, erg subtiel.
 
 
DSC_0698
 
Ook hier kun je weer een inspiratierecept op de achterzijde van de zak terugvinden, De kleur van de suiker is wit. Op de theelepel geproefd vond ik deze ook vrij sterk. Maar zeker niet onaangenaam. Ik bedacht er deze zoete vanille crackers mee:
 
 
DSC_0700
 
 
– twee eetlepels greensweet-stevia Sweet vanille
– 100 gram lijnzaad, fijn gevijzeld in de vijzel
– twee verse eieren
 
 
DSC_0699
 
 
Roer alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden e bekleed een bakplaat met bakpapier. Schenk de massa uit op de plaat en smeer een beetje uit. Bak in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Laat afkoelen. Breek in stukken.  Wat een lekkere combinatie, de lijnzaad en vanille! 

WAT VIND IK ERVAN?

Ik heb twee overduidelijke favorieten: de chocolade op nummer 1, de karamel op nummer twee. Het zijn werkelijk geweldige suikervervangers omdat ze zowel zoet kracht als smaak geven. Zo kun je bijvoorbeeld cacaopoeder weglaten als je iets van chocolade wilt gaan bakken. Of zoet al je naturel kwark en yoghurt voortaan met deze suiker! Dit scheelt je een heleboel meuk wat we tegenwoordig in zuivelproducten tegenkomen. 
 
 
IMG_3632-1200x800
 
 
Je hebt op een kommetje kwark hooguit een halve theelepel nodig om te zoeten. Ik smul hier dagelijks van. Ik maak hangop van yomio yoghurt en roer door een grote kom een half theelepeltje suiker…..ge-wel-dig! Maak er ook eens een poedersuiker van! Dit maak je erg eenvoudig door de suiker in een ( liefst hoge snelheid) blender tot poeder te vermalen. Verrukkelijk op de pannenkoek ter vervanging van stroop en andere zoete meuk. 
 
 
IMG_9108
 
Ik ben erg blij verrast. Deze suikers zijn zeker een aanwinst. Ze passen in een gezonde, verantwoorde levensstijl en kunnen helpen om het overgewicht te reduceren. Deze suikers zijn absoluut geschikt voor kinderen. Dankzij de extracten worden eventuele aanwezige bittere nasmaken van stevia gemaskeerd. Ook als je zelf wat moeite hebt met de smaak van stevia zou je deze eens moeten proberen. Toppers en blijvertjes, deze suikers! 
 

WAAR KAN IK BESTELLEN?

Je kunt de vier smaken bestellen via de volgende linkjes:
 
SWEET CHOCOLADE, klik HIER
SWEET CARAMEL, klik HIER
SWEET VANILLE, klik HIER
SWEET KANEEL. klik HIER
 
De suikers zullen komende tijd langzaam binnen gaan druppelen in winkels en meerdere verkooppunten. De zakken kosten € 12,95 per 400 gram 
 
 
DSC_0692
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »