• Lorem ipsum

Foto-18-06-19-15-05-11.jpg

Wat heb je nodig: 

  • Springvorm 26 cm
  • Handmixer
  • Steelpan
  • Grove rasp 

Voor één taart 10-12 personen:

Voor de bodem:

  • 200 g kokosolie
  • 125 g glutenvrije havermout
  • 150 g glutenvrij havermeel
  • 100 g amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g Greensweet Brown
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 2 goudrenetten
  • 2 elstar
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el Greensweet Erythritol
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • 100 g rozijnen

Zo maak je deze heerlijke appeltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. 
  2. Smelt de kokosolie in een steelpan. Meng de havermout, de melen, bakpoeder, suiker en het zoet in een mengkom. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer alles goed door elkaar totdat alle kokosolie is opgenomen. Strooi het mengsel over de bodem van de springvorm en maak de bodem en zijkanten egaal met de bolle kant van een lepel. 
  3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Rasp de appels grof en doe de rasp met het citroensap in een kom om verkleuring te voorkomen. Meng het zoetmiddel en de kaneel door de appels. Strooi de rozijnen over de bodem, verdeel daar de geraspte appels over en druk alles lichtjes aan. 
  4. Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 75 a 90 minuten goudbruin. Laat de appeltaart even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Een dag naar het bakken is de taart het lekkerste!
  5. Serveer de taart met een grote glimlach en geniet!

 

Bron/foto: Marike van Oh my pie