• Lorem ipsum

95470430_1159527011054505_6897768165134456370_n.jpg

Wat heb je nodig:

Om in de buns te rollen:

Zo maak je deze heerlijke buns:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zorg dat de boter in blokjes gesneden is en koud staat in de koelkast. Deze moet namelijk koud toegevoegd worden aan het deeg. Verwarm de melk tot dat hij lauw warm is en giet hier het zakje gist in. Laat dit met elkaar staan totdat de gist schuimig is geworden.

Weeg je droge ingrediënten, bloem en greensweet sweet kaneel, af en doe deze bij elkaar in een mengkom. Voeg het ei toe aan het melk en gist mixje. En giet dat allemaal samen in de bloem en de greensweet sweet kaneel. Pak dan de boter uit de koelkast en voeg dit ook toe aan je deeg. Meng dit met een pannenlikker of houten lepel tot het samen komt als deeg. Ik gebruik het liefst mijn handen voor deze stap. Zodat de blokjes boter goed samen komen met de bloem. Dek je deeg af in de kom en laat het een half uur staan.

Pak je deeg er bij en haal het uit je kom. Strooi licht wat bloem op je werkblad en rol je deeg uit tot een plak van ongeveer 5 cm. In een aparte kom kun je nu Greensweet sweet kaneel en de kaneelpoeder mengen. Strooi dit direct op je deeg en druk aan met je vingers. 

Wanneer je de Sweet Kaneel en kaneelpoeder goed verdeelt hebt over je deeg kun je de plak oprollen. Begin onderaan en werk je weg naar boven. Rol je cinnamon buns zo strak op als je kunt. Pak dan alvast je bakblik erbij. Leg hier een bakpapiertje in.

Snijd je cinnamon buns rol in plakken die ongeveer even groot zijn. Doe dit met een scherp mes zodat het zo min mogelijk knoeiwerk oplevert. Plaats alle rollen naast elkaar in je bakblik. Til de rollen voorzichtig tijdens het plaatsen. Wanneer alles in je bakblik staat kun je deze afdekken met een theedoek en in een warme plek in huis nog even laten door rijzen. Ik deed dit in een afgesloten oven die uit stond. Laat ze nog eens een half uur staan. Waarna je kunt gaan bakken.

Bak de gezonde suikervrije cinnamon buns op 180 graden voor ongeveer 40 minuten goudbruin. Als je net zo dol bent op kaneel dan zul je genieten van de geur in huis. De Sweet Kaneel van Greensweet Stevia is ook ontzettend geurig en doet het erg goed in dit recept. 

 

Bron/foto: life with mina (@lifewithmina_com via instagram)