• Lorem ipsum

IMG_20200309_200815_728.jpg

Mijn naam is Manon, bouwjaar 1979, moeder van 3 kinderen en daarnaast ben ik lerares in het basisonderwijs. Kleuters hebben mijn hart gestolen. Naast dit alles ben ik graag creatief bezig. Doordat ik veel leuk vind, wissel ik regelmatig van hobby.

Misschien stel ik ook wel te hoge eisen aan mezelf, waardoor ik na verloop van tijd afhaak en op zoek ben naar iets anders.Voeding en fotografie hebben mij altijd wel bezig gehouden.Zo trots als een pauw, toen ik mijn eerste Canon (anologe) camera kreeg.

Mijn relatie met voeding is niet altijd juist geweest, maar ik probeer mijn lichaam nu te geven waar het wel happy van wordt. Na een lange zoektocht, ben ik na de bevalling van ons derde kindje mijzelf gaan verdiepen in veganistisch eten. Daarvoor at ik al jaren vegetarisch, maar ik bleef dezelfde klachten behouden. Ik geloof in de helende krachten van goede voeding. Tijdens de eerste 2 weken ging er en wereld voor mij open. Alle klachten verdwenen, ik had het gevoel alsof ik zweefde. Zoveel energie, blijheid en geluk.

Na 1,5 jaar ben ik een detox week gaan doen en toen deed mijn lijf weer raar. Vanaf dat moment ben ik verschillende dingen gaan uitproberen op het gebied van vegan eten. Vegan Keto,veel fruit,rauw en meer. In het begin merkte ik verschillen,maar daarna zakte het weer weg. Het is denk ik een weg die iedereen persoonlijk bewandelt. Mijn eetpatroon bestaat nu uit veel, veel fruit,groentes, kruiden, zeewier en kiemen. Overdag voornamelijk rauw en in de avond een maaltijd die bestaat uit (gestoomde) groentes, peulvruchten,(zoete)aardappel, quinoa, rijst of havermout. Ook gebruik ik gedroogde vruchten. Ik houd mijn voedingspatroon zo basic mogelijk. Het past bij mij. Ik hoef er niets voor te laten, dus ik kan het volhouden.

Geraffineerde suikers gebruikte ik al niet. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee om bv. chips, snoep en taart te laten staan. Het geeft mij geen goed gevoel, geen vreugde en geen energie. Fruit, groentes etc. zij zorgen voor mijn lijf, zij zorgen voor een happy gevoel, voor de juiste balans en voor mijn dagelijkse portie energie. Sinds ik mij hierop focus, weeg ik mijn eten ook niet meer af. Ik focus op mijn lijf en zij geeft heel goed aan wanneer ik genoeg heb gehad. In het begin was het de angst die mij tegenhield. Kan ik nu nog wel een gezond taartje eten? Ja, dat kan. Taartjes, pannenkoeken etc. zoet ik met o.a. dadelstroop, maar ik gebruik ook de producten van Greensweet Stevia. Mijn kinderen voeden wij niet op met geraffineerde suikers, maar soms willen zij wel een pannenkoek met poedersuiker. Greensweet Stevia heeft het! In de wintermaanden maak ik graag een glas (verse) havermout melk. Een aantal druppels van de vloeibare stevia (bv. caramel, vanille...) maakt het net even wat lekkerder.

Voor Greensweet Stevia heb ik veel diverse recepten gecreëerd met de producten van Greensweet Stevia, maar ook blogs geschreven die op de website van Greensweet Stevia te vinden zijn. Door persoonlijke omstandigheden heb ik mijn eigen website en de samenwerking met Greensweet Stevia (tijdelijk) stopgezet. Zelf hoop ik, dat ik in de toekomst weer heerlijke vegan recepten mag ontwikkelingen in samenwerking met Greensweet Stevia. Mensen inspireren en laten zien dat vegan eten (Wholefood Plantbased) echt niet zo moeilijk is.

Hieronder zie je diverse recepten die zij voor ons heeft gemaakt:

   Gemaakt met onze vloeibare stevia Klik hier voor recepten

  Gemaakt met onze Syrup Gold klik hier voor recepten

  Gemaakt met onze Icing klik hier voor de recepten

  Gemaakt met onze Sweet Chocolade klik voor recepten

  Gemaakt met onze Sweet Vanille  klik hier voor recepten

  Gemaakt met onze Extra Sweet klik hier voor recepten

  Gemaakt met onze Brown klik hier voor recepten

  Gemaakt met onze Sweet Caramel klik hier voor recepten