• Lorem ipsum

stevia-74187_1920.jpg

Stevia Rebaudiana Bertoni is een kruid afkomstig uit de vallei van Paraguay. Het wordt in delen van Zuid-Amerika al 1500 jaar gebruikt als zoetstof.
Stevia is 's werelds enige natuurlijke zoetstof zonder calorieën, zonder koolhydraten en geen glycemische index! 

Het is de meest gezonde en het natuurlijke alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam ​​en sucralose. Stevia is een plant waarbij in de blaadjes een aantal zeer zoete steviolglycosiden voorkomen, waarvan stevioside en rebaudioside A de belangrijkste zijn.
Het steviablad is 15 tot 20 keer zoeter dan suiker en de steviolglycosiden die uit het blad geëxtraheerd worden zijn ongeveer 100 tot 480 keer zoeter dan suiker.

Groeiend potentieel in de natuurlijke food markt

Stevia is de nummer 1 zoetstof in Japan en is goed voor meer dan 50% van het marktaandeel met een geschatte grootte van 3 miljard yen per jaar. Vandaag de dag wordt Stevia gebruikt door miljarden mensen uit  Paraguay en Brazilië tot Japan, Korea, China, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Frankrijk, Maleisië, de VS, Canada en natuurlijk Nederland en België. Stevia staat op het punt om een belangrijk groot potentieel in te gaan vullen als zoetstof in de groeiende natuurlijke food markt. Stevia bladeren staan ook bekend om hun uitstekende eigenschappen zoals huidverstrakking, in aanvulling op hun gebruik als anti-orale bacteriële, vermindering van hypertensie, digestieve eigenschappen en cardio-versterkende eigenschappen. 

Een aantal kerncijfers

• 20.000 HA Stevia velden
• Productie 60.000 ton Stevia blaadjes (= 6000 ton zuivere zoetstof)
• Het gebruik in Thailand is 91 mg/per dag
• Ongeveer 160 miljoen mensen gebruiken Stevia in al zijn vormen
• Geen enkele melding van schadelijke effecten