Amandelcake met chocolade
Wat heb je nodig:
360 gram amandelmeel,
120 gram boekweitmeel (of een andere meelsoort),
1 theelepel wijnsteenbakpoeder,
200 gram Green Sweet Brown,
1 eetlepel pumpkin spice (of 1 theelepel kaneel,½ theelepel gember,¼ theelepel nootmuskaat),
snuf Himalaya zout,
4 gebroken lijnzaad eieren (4 el gebroken lijnzaad + 12 el warm water goed roeren en 10 min. laten staan),
30 gram kokosolie (gesmolten),
220 ml spa rood (of plantaardige melk),
½ theelepel baking soda + 1 eetlepel appelazijn
100 gram pure chocolade
Zo maak je het:
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed jouw taartvorm met bakpapier en de randen vet je in.
Stap 2 Doe het amandelmeel samen met de boekweitmeel in een ruime kom. Hier voeg je de specerijen, wijnsteenbakpoeder, snuf himalaya zout, chocolade ( hele kleine stukjes snijden) en green sweet brown toe. Goed door elkaar roeren.
Stap 3 Alle natte ingrediënten meng je in een aparte kom m.u.v. de appelazijn.
Stap 4 Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel. Goed met elkaar mengen.
Stap 5 In een apart bakje doe je de baking soda met 1 eetlepel appelazijn. Dit gaat bruizen. Direct toevoegen aan het beslag en voorzichtig omscheppen.
Stap 8 Schep het beslag over in jouw taartvorm en zet deze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Stap 9 Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Snijd daarna de hoeveelheid punten en serveer met bijvoorbeeld lekkere kokosslagroom.
Bron/foto: Manon van Vegan Flavours