• Lorem ipsum

Een frisse en verantwoorde carrot cake muffin

 

 

Wat heb je nodig? 

  • 200 g bloem of havermeel gezeefd
  • 200 g wortel geraspt
  • 3 eieren
  • 150 g kwark
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 30 ml zonnebloemolie
  • handje walnoten in stukjes
  • 50 g green sweet brown 
  • 100 g zuivelspread
  • 2 tl citroensap

Hoe maak je het? 

  • Voeg alle droge(bloem, bakpoeder en kruiden) ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en mix goed door elkaar.
  • Klop in een andere kom de eieren los en voeg deze vervolgens toe aan het bloem met de kwark, wortel en zonnebloemolie. Meng goed door elkaar.
  • Voeg het handje walnoten toe en meng weer goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 175℃ boven- en onderwarmte.
  • Schenk het beslag in de 12 muffin vormpjes. En bak de muffins in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er droog uit? Dan zijn ze gaar.
  • Laat de muffins afkoelen. Meng ondertussen de 2 tl citroensap door de zuivelspread. Verdeel deze over de muffins. Versier naar wens met bijvoorbeeld nog geraspte wortel!

Bron / Foto: Kim van @Verantwoordsnoepen

https://www.deverantwoordesnoeper.nl/carrot-cake-muffins/