• Lorem ipsum

cinnamonrol.jpg

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 rolls:

– 380 gram speltmeel

3 eetlepels Green Sweet Brown

– 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

– ½ eetlepel zout

– 240 ml amandelmelk gemixt met 1 theelepel azijn (als je dit 10 min laat staan wordt de melk wat dikker)

– 4 eetlepels gesmolten kokosolie

– 110 gram maple syrup

Voor de vulling:

– 100 gram Green Sweet Brown
– 2 theelepels kaneel
– 3 eetlepels maplesyrup
– 75 gram gehakte pecannoten
– 75 gram rozijnen
– snufje zout

 

Zo maak je het:

* Verwarm de oven voor op 220 graden.

1. Zeef het meel, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg hier de kokosolie, Greensweet Brown, amandelmelk en maple syrup bij en schep langzaam door met een houten spatel totdat er een plakkerig deeg ontstaat.

2. Strooi wat meel op je aanrecht en schep het deeg uit de kom. Kneed een bol van het deeg. (het deeg is zacht dus je zal niet hard hoeven kneden) Leg het deeg in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast voor 20-30 minuten. Om te voorkomen dat het deeg aan de kom blijft plakken kan je ook de kom bestrooien met wat meel.

3. Maak in de tussentijd de vulling

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en mix het met een vork. Het is de bedoeling dat het zandachtig blijft.

Smelt dan nog 2 eetlepels kokosolie

4 Haal na 20-30 minuten het deeg uit de koelkast. Bestrooi je aanrecht nog een keer met meel en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk deze plak met gesmolten kokosolie, je hoeft het niet op te maken, want wat je overhoudt kan je straks nog gebruiken.

5. Verdeel dan de vulling over de plak deeg. Zorg ervoor dat het vooral in lengte tot de puntjes komt, anders heb je straks twee kaneel rolletjes die maar half gevuld zijn.

6. Rol dan voorzichtig de plak op. Snij deze rol op in kleine rolletjes van ongeveer 3 cm per rolletje. Leg deze rolletjes in een ingevette ovenschaal, pak het liefst een schaal waar ze precies inpassen, want de rolletjes zakken snel in als ze niet tegen een wand of een ander rolletje aanstaan. Bestrijk met de overgebleven kokosolie de bovenkant en zijkanten van de rolletjes.

Zet de cinnamon rolls 15 tot 20 minuten in de oven.

 

Bron/foto: Stacy van Den Abeele Schell