• Lorem ipsum

!cid_aeceee7a-8f25-47ad-adc3-68476604904d@icloud.jpg

Wat heb je nodig:  (Voor circa 15 Noten rolletjes )

Zo maak je de noten rolletjes:

Begin met het maken van de amandelspijs.

Doe het amandelmeel, Green Sweet Brown, het halve ei en de citroenrasp in een kom en meng dit goed door elkaar heen tot je een mooie stevig bal heb, maak er dan een pakketje van leg het in plasticfolie weg in de koelkast. tot je het nodig hebt.

Zeef het spelt bloem in een grote beslagkom. Scheid het eiwit en de dooier van 1 ei. Roer de cacao, icing, boter eidooier en het zout door de bloem en maak er een mooi glad deeg van.

Vorm een bal van het deeg, wikkel het in folie en leg deze voor 30 minuten in de koeling weg.

Hak ondertussen de noten fijn. Na een half uurtje haal je het deeg weer uit de koelkast en verdeel je het in 2 gelijke delen. Leg elke helft tussen 2 vellen bakpapier en rol ze uit tot 3mm dikke plakken van 15 x 20. Kneed de amandelspijs en rol het uit tot een plak ter grootte van de  deegplaten. Bestrijk een deegplak met het eiwit, leg eerst de marsepein erboven op en vervolgens de tweede deegplak hierboven op.

Scheid het eiwit en de dooier van het tweede ei en bestrijk de deegplak hiermee en bestrooi deze met de helft van de fijngehakte noten. Rol de deegplak op, wikkel deze in folie en leg hem dan 90 minuten in de koelkast weg..

Na 90 minuten verwarm je de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 175 graden) bekleed een bakplaat met bakpapier, haal je het deeg uit de koelkast.

Roer de rest van de fijn gehakte noten en de eetlepel greensweet brown door elkaar heen. bestrijk de deegrol met de rest van het ei en rol deze dan door het noten/suikermengsel.

Snijd de rol in ongeveer 15 plakken van 1 cm dik, leg ze op de bakplaat en bak ze in circa 12 minuten. Laat ze hierna nog even afkoelen op een taartrooster

het enigste wat jij nu nog hoeft te doen is jou favoriete koekjes moment uit te kiezen en ze heerlijk op eten.

Bron/foto: Maaike Smink