• Lorem ipsum

PAASBEST BROOD.jpg

Wat heb je nodig:

  • 300 gram biologische havermout ( droog)
  • 100 gram bruine teff meel ( amandelmeel of hazelnootmeel kan ook)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden ( biowinkel )
  • 2 eetlepels Green Sweet Extra Sweet 
  • 250 ml haver of amandel of andere melkvervanging
  • een kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een kopje blonde moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • een kopje goj bessen. geweekt en uitgelekt

Voor de topping:

  • 2 bananen grof geprakt
  • ceylon kaneelpoeder + een theelepel vanille bourbon 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.

Roer alle ingrediënten voor de stol stevig door elkaar tot een stevige, homogene massa. Stort op de bakplaat en vorm er een mooie rond vormige stol van.

Verdeel de grof geprakte banaan over de stol en bestrooi royaal met ceylon kaneelpoeder en een beetje vanille bourbon.  Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Je kunt aan het beslag nog tal van extra lekkers toevoegen, zoals noten, zaden, pitten, kokosrasp/snippers en amandelschaafsel.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed