Chocolade speculaas cookies
Wat heb je nodig: 14 koekjes of voor 6 grote koekjes
- 225 gram speltmeel,
- 100 ml kokosolie (gesmolten),
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder,
- 75 gram Green Sweet chocolade puur (geraspt),
- 50 ml Green Sweet Syrup gold,
- 1 eetlepel amandelmelk,
- 50 gram Green Sweet Brown,
- 20 gram speculaaskruiden.
- Voor de chocolade laag nog eens 50 gram chocolade puur (gesmolten)
Zo maak je ze:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
Stap 3
Meng de natte ingrediënten met elkaar en voeg deze toe aan het meel.
Stap 4
Kneed met je handen tot een deegbal. Wikkel deze in huishoudfolie en leg deze in de koelkast voor 20 minuten.
Stap 5
Haal de deegbal uit de koelkast en maak 14 kleine koekjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en na 15-18 minuten zijn jouw koekjes klaar.
Stap 6
Wil je er een chocolade laag over hebben? Laat de koekjes dan eerst helemaal afkoelen.
Stap 7
Smelt de chocolade au bain-marie en doop de koekjes voor de helft in de chocolade. Je kan ook te werk gaan met een theelepeltje. Je schenkt dan wat chocolade over het koekje.
Stap 8
Leg de koekjes met chocolade terug op de bakplaat met bakpapier en laat de chocolade hard worden.
Stap 9
Bewaar de koekjes in een trommeltje die je goed kunt afsluiten. Koel en droog bewaren.
Bron/foto: Manon de Wit