• Lorem ipsum

Cruesli chocorotsen a la Marion.jpg

Nodig:

- grotere pan

- kleinere pan

- (lik)spatel

- bakpapier

- enthousiasme

- 10 minuten tijd en behoefte aan heerlijkheid

Wat heb je nodig:

- Greensweet Stevia chocolade (puur of melk)

- Crunchy Pur havercruesli: glutenvrij, nauwelijks suikers (rijststroop): verhoogt de bloedsuikerspiegel niet! Ideaal dus voor mensen die kampen met insulineresistentie of diabetes.

Eventueel:

- essentiële oliën:  bijvoorbeeld Wild Orange of Pepermunt 

- kokosrasp

- nootjes

Zo maak je het:

Kook, afhankelijk van de grote van de grootste pan, in de waterkoker 1 tot 1,5 liter water. Terwijl dit staat te verwarmen, vul je de kleine pan met brokken chocolade en zet je deze pan 2 minuten op het  kleinste vuur. De hoeveelheid chocolade is afhankelijk van de hoeveelheid chocorotsen die je wilt maken. Als het water gekookt is, zet je de kleine pan in de grote en vul je de grote pan met water. Zo creëer je een ‘au-bain-marie’ wat als voordeel heeft dat de chocolade niet kan aanbranden.

Als de chocolade geheel gesmolten is, roer je eventueel de kokosrasp en/of de oliën erdoor. Neem niet teveel olie! 1 druppel kan al voor een sterke smaak zorgen. Test eerst door met een tandenstoker met olie door de chocolade te roeren. Je kunt ook besluiten om alleen het laatste deel van je choco rotjes een smaakje te geven met de olie.

Roer de cruesli  door de gesmolten chocolade tot alles goed met chocolade doordrenkt is. Daarna schep je de chocobrokken op het bakpapier en laat je het afkoelen.

Je kunt er voor kiezen om alleen de grote brokken cruesli te gebruiken maar dat is veel meer werk omdat je ze moet selecteren. Je kunt ook een groot plakkaat maken en daar na het afkoelen kleine brokken van afbreken.

Uiteraard kun je variëren door deels ook nootjes te gebruiken: bijvoorbeeld amandelstukjes of cashew. Gebruik vooral je favoriete ingrediënten!

Pas op: met dit recept loop je het risico verslaafd te raken! Maak dit dus alleen als je je dit kunt permitteren ! J

 

Bron/foto: Het grote genieten: Marion’s gezonde cruesli chocoladerotsen