• Lorem ipsum

53836754_10218659490180682_8242924027874639872_n.jpg

 

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 2 punten per persoon)

8 eieren (hard gekookt, in de lengte door de helft gesneden)
1 pak gezeefde tomaat (500 ml)
1 pot geroosterde gele paprika (zonder olie, uitgelekt en gesneden)
1 grote ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook (geplet en klein gehakt)
3 tomaten (in blokjes)
1 rode peper (zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden)
½ eetlepel Garam Masala kruiden (Jonnie Boer)
½ eetlepel sambal badjak
½ eetlepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels Greensweet Stevia Brown(of bruine suiker maar dat kost veel punten)
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
150 ml Alpro Cuisine Soja light (of gewone kookroom maar dat kost veel punten)
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels limoensap
zwarte peper en zout (naar smaak)
2 eetlepels Becel light

Zo maak je het:

Fruit in de Becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggi blokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe. Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen.

Eet smakelijk!

Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkool rijst (2 punten extra) en zoetzure komkommer-rode ui (0 punten extra)

 

Bron/foto: Sandra Kemna