Gevulde portobello's met zelfgemaakte ketjap saus (vegan)

img_20190219_1749321984481753235848353.jpg

 

Wat heb je nodig:

  • 2 portobello’s
  • 400 gram champignon roerbak mix
  • 50 gram bulgur, ongekookt (quinoa, rijst of couscous kan ook)
  • 50 ml soja saus (Go-Tan)
  • 1 El vissaus (voor vegans en vegetariërs weglaten)
  • 20 gram Greensweet Brown
  • Sambal
  • 10 gram knoflookpasta

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de bulgur zoals er op de verpakking staat. Giet het daar dan af en spoel het onder koud water. (hierdoor gaart de bulgur niet verder door). Verhit wat olijfolie in een wok pan en wok daarin de knoflookpasta, en wok groenten

Meng eerst in een apart kommetje de sojasaus, vissaus en Greensweet Brown. Als je wok groenten zo goed als gaar is, dan doe je de saus erbij en de gekookte bulgur. Als alles goed gemengd is kan de pan van het vuur.

Doe de portobello’s in een ovenschaal en doe daarin de vulling, eventueel nog zout en peper eroverheen. De portobello’s gaan voor ongeveer 20 minuten in de oven.

En klaar zijn je vegetarische (zelfs vegan) gevulde portobello’s!

Veel kookplezier, groetjes Tiffany

 

Bron/foto's: Tiffany van Tiffskitchen

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »