• Lorem ipsum

 curry kip.jpg  

Wat heb je nodig: (Recept voor 4 personen, 10 punten per persoon)

200 gram (ongekookt) zilvervliesrijst (gekookt volgens de verpakking)
600 gram kipfilets (in blokjes)
2 eetlepels tomatenpuree
390 gram Heinz tomatenblokjes met knoflook (goed uit laten lekken in een zeef tot het ergste vocht eruit is)
1 rode paprika (in bokjes) 
1 groene paprika (in blokjes)
150 gram winterpeen (in halve of kwart maantjes gesneden)
1 rode peper (klein gesneden)
stukje gember 2 x 2 cm (klein gesneden)
2 rode uien (grof gesnipperd)
4 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
200 ml Bon Coco biologische kokosmelk light (bij Appie te koop)
1 theelepel chilipoeder
1, flinke eetlepel garam masala kruiden (van Jonnie Boer)
1 theelepel kurkuma poeder
2 eetlepels maizena
1 eetlepel Greensweet erythritol suiker  0 punten!)
3 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes)
1 serehstengel (ingesneden over de lengte en gekneusd)
15 gram geraspte kokos 
verse koriander (naar smaak, klein gehakt)
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
1 kipbouillon blokje (verkruimeld)
Bereidingswijze:

Meng alle kruiden (behalve de koriander), de kokosmelk, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker, knoflook door elkaar. 
Voeg dan de kip blokjes, paprika, rode ui en wortel toe en meng door elkaar.
Doe in de slowcooker, doe de sereh stengel erbij en de limoenblaadjes en zet 4 uur op stand low.
Serveer de curry met de zilvervliesrijst en strooi er koriander naar smaak overheen..
Let op! De wortel heeft nog een goede bite! Wil je liever hele zachte wortel,rasp het dan i.p.v. plakjes!

Eet smakelijk! (Gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs slowcooker)

 

Bron/foto's: Sandra Kemna