• Lorem ipsum

img_20190128_1649204450214429230193357.jpg

Iedereen kent ze wel, lange vingers. Als ik als kind niet stil te krijgen was, keer ik een soepstengel of een lange vinger, daarmee was ik weer even zoet.

Nu zitten er in lange vingers best veel suikers, natuurlijk niet erg als je er soms één eet, maar ik ben zo’n persoon dat het nooit bij één kan houden. Eenmaal begonnen aan iets lekkers, dan moet vaak het pak ook leeg.

Daarom ben ik de keuken ingedoken om een gezondere variant van de lange vingers te maken. En al zeg ik het zelf, het is aardig goed gelukt. Hieronder deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig:

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

Scheidt de eieren. (je heb het eiwit en het eigeel nodig, dus gooi niks weg)

Klopt de eidooiers met ongeveer de helft van Greensweet Erythritol op met een mixer.

Klopt in een andere vetvrije kom de eiwitten, snufje zout en de rest van Greensweet Erythritol stijf. Voeg deze er pas bij zodra de eiwitten schuimig wordt. Doe dit geleidelijk aan.

Spatel de opgeklopte eidooier-mengsel door het stijf-geslagen eiwit-mengsel.

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk spatel, zodat je geen lucht verliest.

Daarna zeef je het speltmeel, het bakpoeder en 5 druppels greensweet vloeibare stevia vanille er geleidelijk door. Doe dit ook met een spatel en zorg er weer voor dat je zo min mogelijk lucht verliest.

Nu doe je het mengsel in een spuitzak en maak je langwerpige strepen op het bakpapier.

Heb je geen spuitzak, dan kan je het ook voorzichtig met een lepel doen.

Daarna heb ik nog Sweet kaneel van Greensweet-stevia over de lange vingers gedaan, want ik ben dol op de kaneelsmaak. En dan kunnen ze in de oven voor 12 tot 14 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de lange vingers afkoelen, tijdens het afkoelen worden de lange vingers knapperig, zoals ze horen te zijn.

Veel bak plezier, groetjes Tiffany

 

Bron/foto's: Tiffany van TiffsKitchen