• Lorem ipsum

amandel mopies de luxe.jpg  

De garnering bestaat o.a uit een gesuikerd randje. Dit heb ik gemaakt met ERYTHRITOL. Dit is een natuurlijke, gezonde vervanger voor kristalsuiker. Het heeft echter een iets mindere zoet kracht ( 75%) maar het heeft geen bijsmaken, wat stevia vaak wel heeft. Het is een zeer geschikte suikervervanger voor mensen die een rare bijsmaak ervaren bij stevia, voor kinderen, en als vervanging voor suiker in dagelijks gebruik ( bijvoorbeeld het schepje suiker in de koffie/thee) Je kunt er ook mee bakken, maar het heeft een verminderde zoet kracht. Ik gebruik erythritol vaak ter garnering, als decoratie en om bijvoorbeeld suikersnoepjes mee te maken. Erythritol bevat geen koolhydraten, heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en is tandvriendelijk. 

 

Dit heb je nodig:

Voor de garnering

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de Greensweet stevia en eiwit door de amandelmeel en kneed dor een amandelspijs. Blijft alles wat te los korrelig, voeg dan een eetlepel water toe. Gebruik je bananenpuree, roer dit dan door de meel en stevia in plaats van het eiwit. Draai moppen uit de spijs en leg deze op de bakplaat. Bak de moppen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren, de moppen moeten goudbruin zijn verkleurd. Laat de moppen afkoelen.

Maak een glazuur met de cacaopoeder, erythritol en voeg beetjes water toe terwijl je stevig blijft roeren. Rol steeds een mop door het glazuur . Vul een kommetje met erythritol suiker en rol de mop door de suiker. Laat verder drogen.

Wil je een veganistische variant maken? Vervang het eiwit in het recept dan voor een kleine halve banaan, die je met twee eetlepels water erg goed pureert.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed