• Lorem ipsum

 bruin2.jpg

Wat heb je nodig: 

Zo maak je het:

Gebruik een pannetje met een dikke bodem, liefst een gietijzeren pannetje.

Doe 150 gram Greensweet Erythritol, 6 gram cichorei koffie, en 50 gram Greensweet Extra Sweet of Greensweet Icing in de pan, en druppel daar 15 druppels Greensweet vloeibare stevia amandel in.

Zet dit op hoog vuur terwijl je goed blijft roeren. De suiker gaat smelten en je ziet vanzelf dat het de bekende smeuïge massa verkrijgt als bruine basterd. Je hoeft het ongeveer 2 minuten op het vuur te zetten, dat is voldoende om de massa samen te smelten tot de bekende bruine suiker-structuur.

Gooi de bruine suiker over in een goed afsluitbare pot ( bv een weckpot) en laat afkoelen, terwijl je steeds even doorroert. Bewaar de suiker daarna goed afgesloten op een koele plaats.

Je kunt de suiker voor alles gebruiken, waar je ook bruine basterdsuiker voor gebruikt, bijvoorbeeld in taart en gebak, over pannenkoeken en poffertjes enzovoort. Onthou alleen, dat de zoet kracht vele malen hoger ligt en je daarom niet veel nodig zult hebben.Staat er in een recept bijvoorbeeld, dat je 100 gram bruine basterdsuiker nodig hebt, gebruik dan ongeveer 50-70 gram. Het hangt een beetje van je eigen zoet behoefte af. Het is ongeveer twee x zoeter dan gewone bruine basterdsuiker.

Roer de massa voor gebruik even door. Is de massa hard geworden, verwarm alles dan weer even kort al roerend in een pannetje .

 

Bron/foto: Monique van der Vloed