Kniepertjes by Be healthy and love life
Wat heb je nodig:
500 gr bloem
65 gram Greensweet Extra Sweet
200 gr boter (margarine)
3 eieren
3 eetlepels vanille extract (ik maak deze zelf maar je kan hem ook zelf maken)
2-3 eetlepels lauw water
kniepertjes ijzer
Bereiding
Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
Meng de bloem met de Greensweet Erythritol en Extra Sweet en schenk de boter hierbij.
Meng dit zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
Meng dan 1 voor 1 de eieren erdoor en het vanille extract.
Voeg enkele eetlepels lauw water toe om een deeg te maken waar je nog balletjes van kunt rollen.
Laat het deeg nu een nacht in de koelkast staan.
Rol balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 2-3 cm doorsnee Leg een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) wafelijzer, knijp het ijzer dicht en bak de kniepertjes 1 voor 1 in ongeveer een15 a 20 seconden.
Haal de wafeltjes uit het ijzer en leg ze op een plank om een paar minuten af te koelen tot ze hard zijn.
Kniepertjes kun je goed bewaren in een luchtdichte trommel (pas daarin doen als ze helemaal zijn afgekoeld).
Bron/foto: Maaike Smink