Meukvrije spekkoek
Dit heb je nodig:
- 10 verse eieren, gesplitst
- 175 gram boekweitmeel of haver ( mout) meel
- 60 gram kokosolie/vet op kamertemperatuur ( zacht)
- 3 eetlepels greensweet Extra Sweet
- 2 eetlepels greensweet Erythritol
- 10 druppels greensweet vloeibare stevia chocolade
- een mespunt vanille bourbon
- 2 theelepels kruidnagelpoeder
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 eetlepels ceylon kaneelpoeder
- 1 theelepel anijspoeder
- een mespunt cardemon
Zo maak je het:
Klop de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom. Mix de kokosolie/vet door de dooiers, samen met de suikers en druppels. Meng alle kruiden en specerijen door elkaar. Spatel de eiwitten door het dooier mengsel. Zorg dat alles goed in elkaar in vermengd. Halveer het beslag over twee kommen. Spatel door één helft de kruiden. Zet de oven op grill stand 200 graden.
Vet een vierkant ( liefst brownie bakvorm) bakvorm of ovenschaal in met kokosolie. Laat een klein beetje naturel beslag op de boden vallen en beweeg het blik steeds zodanig dat het beslag uitloopt tot een bodem. Grill deze enkele minuten in de oven. Herhaal steeds deze stappen om en om met naturel beslag en kruiden beslag. Snij het geheel in vierkante stukken.
SMULLEN MAAR!
Bron/foto: Monique van der Vloed