Pandan Tulband
Dit heb je nodig:
- 5 eidooiers ( gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor schuimpjes te maken! )
- 150 gram volkoren boekweitmeel
- 50 gram lupinemeel
- 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 2 flinke eetlepels greensweet extra sweet
- 2 eetlepels greensweet-stevia erythritol
- 200 ml biologische kokosmelk
- 3 eetlepels arrowroot
- 2 flinke eetlepels kokosolie/vet, op kamertemperatuur
- 175 ml pandan extract ( zie toelichting hierboven)
- 1 theelepel vanille bourbon
Zo maak je het:
Vet een middelgrote tulbandvorm GOED in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer dit zeer stevig door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
Stort het beslag in de tulbandvorm, en verdeel.
Tik de vorm enkele keren stevig aan op het aanrecht. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake goed afkoelen. Tik voorzichtig uit de vorm en bestrooi eventueel met Greensweet Icing poedersuiker.
Bron: Monique van der Vloed