Smeuïge marmercake
Dit heb je nodig:
- 2 grote bananen, fijn geprakt
- 3 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 200 gram boekweitvlokken of havermout ( droog)
- anderhalve eetlepel greensweet extra sweet
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 175 ml warm water ( indien nodig, meer toevoegen)
- Om te garneren: kaneelsuiker, gemaakt van 50 gram greensweet-stevia erythritol
- 1 eetlepel ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Roer de boekweit vlokken, greensweet stevia, bakpoeder en water door de bananenpuree. Als de massa wat te droog en te los-korrelig blijft, een beetje extra water toevoegen. Gebruik een kleine vierkante stenen ovenschaal wat in de baklift past. Bekleed deze met bakpapier. Halveer de massa en roer door één helft de cacaopoeder samen met ongeveer 25 ml extra water. Schep nu steeds om en om flinke hoeveelheden naturel en daarop cacaobeslag naast elkaar en op elkaar. Bak de cake op 185 graden 15 minuten, en controleer of hij gaar genoeg is. Zo niet, geef het dan nog ongeveer twee minuten extra. Bestrooi de cake direct uit de fryer met de kaneelsuiker.
Bron: Monique van der Vloed