Chocolade mousse (Vegan, zonder avocado en banaan)

In dit recept heb ik zelf aqua faba gemaakt. Hiervoor heb ik het kookvocht van kikkererwten gebruikt. Dit maak je zeer eenvoudig, door de geweekte kikkererwten om te spoelen en de pan opnieuw te vullen met water en deze zo’n uurtje te koken. Vul tussentijds het verdampte kookvocht weer aan met een beetje water, zodat je voldoende kookvocht overhoudt. )

Wat heb je nodig: Dit recept is goed voor twee flinke dessertglazen chocolademousse. 

  • 450 ml aqua faba ( zie toelichting hierboven)
  • 20 gram Johannes broodpitmeel
  • 3 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 2 flinke volle eetlepels greensweet extra sweet

Om te garneren:

  • cacao nibs

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een vetvrij gemaakte kom. Klop de massa tot alles tot een mousse is veranderd. Verdeel over twee glazen, en bestrooi met de cacao nibs.

Je kunt de mousse uiteraard met nog veel meer lekkers leuk aankleden. Denk aan:

  • kokosrasp
  • kokossnippers
  • amandelschaafsel
  • goj bessen en rozijnen
  • ceylon kaneel
  • vanille bourbon

Bewaar de mousse in de koelkast.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »