Een recept van Monique van der Vloed waarin zij Greensweet Extra Sweet heeft verwerkt.
Kokos snack
DIT HEB JE NODIG:
- twee bananen
- 50 gram kokosmeel
- een kopje kokosrasp
- 200 gram zonnebloempitten
- twee eetlepels Greensweet Extra Sweet
- twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 50 ml haver of andere melkvervanging
Voor de topping:
- zes flinke eetlepels Greensweet Icing poedersuiker
- een eetlepel biologische magere cacaopoeder
- haver of andere melkvervanging
- kokossnippers
ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort de massa in de vorm, en verdeel. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de koek goed afkoelen.
Meng de cacaopoeder door de poedersuiker. Voeg steeds kleine beetjes melk toe zodat er een mooi stevig glazuur ontstaat. Snij de koek in langwerpige vierkante stukken. Besmeer iedere koek met wat glazuur en bestrooi met de kokossnippers.
Bron/foto: Monique van der Vloed