Paas cake

SAM_0655-768x512.jpg

Wat heb je nodig:

Voor de cake:

  • 70 gram bruine teff meel ( amandelmeel kan ook)
  • 5 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • anderhalve eetlepel biologische maïzena of arrowroot
  • 4 verse eitjes
  • 10 ml ( = ongeveer een eetlepel) water
  • 2 flinke eetlepels Greensweet Extra Sweet + 2  flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker

Voor de vulling/topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bevochtig een schone theedoek licht en leg deze uit op het aanrecht. Bestrooi de theedoek met een beetje erythritol suiker. Week de stukjes mango in water en laat goed uitlekken. Pureer de bananen met de cacao tot een romige massa.

Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom tot een stijve massa, de kom moet omkeerbaar zijn. Roer de rest van de ingrediënten voor de cake samen in een kom en voeg de eiwitten toe, spatel met luchtige hand door. Stort de massa op de bakplaat en smeer uit tot een mooie vierkante plak. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 12-15 minuten, blijf tussentijds controleren. Leg de plak direct uit de oven met het bakpapier boven op de besuikerde theedoek, en trek voorzichtig het bakpapier eraf.

Besmeer de plak royaal met de bananenpuree. Rol de cake nu voorzichtig via de theedoek op. Druk de rol tussendoor even wat aan. Snij de uiteinden af. Leg de cakerol voorzichtig op het bord. Besmeer met de rest van de bananenpuree en garneer met de stukjes mango.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »