• Lorem ipsum

DSC_7718.jpg

Wat heb je nodig:( voor circa vier/vijf grote glazen) 

De cake:

  • 150 gram fijn vermalen zonnebloempitten
  • 300 gram havermout meel ( havermout vermalen tot meel)
  • 150 gram havermout
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels greensweet extra sweet
  • warm water 

De chocolade cake:

  • 150 gram fijn vermalen zonnebloempitten
  • 300 gram havermout meel ( havermout vermalen tot meel)
  • 150 gram havermout
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels greensweet extra sweet
  • warm water
  • 3 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder 

De kokos room:

De afwerking:

  • 2 bananen in plakjes gesneden
  • het rasp van een biologische sinaasappelschil
  • kokosrasp
  • amandel-schaafsel
  • cacao nibs
  • greensweet Icing poedersuiker ( of, als je dit niet in huis hebt, wat greensweet extra sweet in de blender tot poeder vermalen)

Zo maak je deze triffle:

We gaan eerst de cakes maken. Verwarm de oven voor op 180•C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Roer alle ingrediënten ( in aparte kommen) goed door elkaar, terwijl je beetjes warm water toevoegt. Als de massa mooi smeuïg is, stort je het beslag op de bakplaten en smeer je dit uit. Bak de cake-plakken in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

We gaan, terwijl de cakes in de oven bakken, de kokosroom maken. Gooi alle ingrediënten in de blender-kan en maal op hoge snelheid tot een romige massa.

Breek de plakken cake in kleine stukjes. Zet vier of vijf glazen klaar. Brokkel in ieder glas een laag van de chocoladecake. Zet tegen de rand op de laag cake rondom een rijtje van de bananenplakjes. Schenk wat op met kokosroom. Brokkel een laag van de naturel cake op deze kokosroom. Verdeel de sinaasappel-rasp over de glazen. Zet opnieuw tegen de rand een rijtje banaanplakjes en schenk opnieuw vol met de kokosroom. Garneer af met wat kokosrasp, cacao nibs, amandelschaafsel en greensweet icing.

Uiteraard kun je zelf nog van alles extra toevoegen op of tussen de lagen. Denk bijvoorbeeld aan ceylon kaneelpoeder, vanille bourbon, fijn gehakte noten, zaden, pitten en vers zacht fruit.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed