• Lorem ipsum

aardbeientaart.jpg

Wat heb je nodig:

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

750 ml (plantaardige) melk

7 eierdooiers 

15 gram greensweet extra sweet

+/- 60 gram kuzu white of maïzena

1 vanillestokje

Ingrediënten voor het zanddeeg:

125 gram malse gras boter 

19 gram greensweet extra sweet

1 ei

250 gram bloem of 125 gram kokosmeel

30 gram amandelmeel

5 gram vanillepoeder

Snuifje zout

5 gram bakpoeder

Ingrediënten voor de afwerking:

Verse aardbeien, zoveel als je wil.

Zo maak je deze heerlijke taart:

Bereiding van het zanddeeg:

  • Roer de malse boter tot een zeer zachte crème. Voeg het vanillepoeder en amandelmeel toe aan de boter.
  • Meng de Extra Sweet met de boter.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en stort dit op het werkblad. Maak er een bloemkring mee.
  • Strooi het zout op de rand van de bloem. Doe het boter-stevia mengsel in het midden van de bloemkring. Laat het ei nu in het kuiltje glijden.
  • Meng met je handen de bloem onder het boter-stevia mengsel. Kneed het deeg niet, maar zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
  • Verpak het deeg in folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
  • Beleg een taartvorm gelijkmatig met het deeg.
  • Zet de taartvorm een halfuurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 190 graden. Leg bakpapier op het deeg en bak de taartvorm blind, met bakerwten gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Schud meteen na het bakken de bakerwten er uit, haal het bakpapier weg en laat de taartvorm afkoelen op een rooster.

 

Bereiding van de banketbakkersroom:

  • Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de melk en breng aan de kook.
  • Meng intussen de eidooiers, stevia en de Kuzu/maïzena met een garde tot je een gladde massa hebt.
  • Giet hierop wat kokende melk en roer goed. Giet het geheel daarna weer bij de melk en breng de pudding opnieuw aan de kook.
  • Stort de warme pudding meteen in een andere kom en plaats dit in ijswater. Roer zodat er zich geen vel kan vormen en de pudding meteen afkoelt.

 

Voor de afwerking:

  • Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul de taart ermee.
  • Was de aardbeien en droog ze zorgvuldig. Snij ze in twee en leg ze naar keuze boven op de room.

 

Smakelijk!

 

Bron/foto: @healthylifestyle_byilze