Zomerse aardbeien taart
Wat heb je nodig:
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
750 ml (plantaardige) melk
7 eierdooiers
15 gram greensweet extra sweet
+/- 60 gram kuzu white of maïzena
1 vanillestokje
Ingrediënten voor het zanddeeg:
125 gram malse gras boter
19 gram greensweet extra sweet
1 ei
250 gram bloem of 125 gram kokosmeel
30 gram amandelmeel
5 gram vanillepoeder
Snuifje zout
5 gram bakpoeder
Ingrediënten voor de afwerking:
Verse aardbeien, zoveel als je wil.
Zo maak je deze heerlijke taart:
Bereiding van het zanddeeg:
- Roer de malse boter tot een zeer zachte crème. Voeg het vanillepoeder en amandelmeel toe aan de boter.
- Meng de Extra Sweet met de boter.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en stort dit op het werkblad. Maak er een bloemkring mee.
- Strooi het zout op de rand van de bloem. Doe het boter-stevia mengsel in het midden van de bloemkring. Laat het ei nu in het kuiltje glijden.
- Meng met je handen de bloem onder het boter-stevia mengsel. Kneed het deeg niet, maar zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
- Verpak het deeg in folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
- Beleg een taartvorm gelijkmatig met het deeg.
- Zet de taartvorm een halfuurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven op 190 graden. Leg bakpapier op het deeg en bak de taartvorm blind, met bakerwten gedurende ongeveer 20 minuten.
- Schud meteen na het bakken de bakerwten er uit, haal het bakpapier weg en laat de taartvorm afkoelen op een rooster.
Bereiding van de banketbakkersroom:
- Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de melk en breng aan de kook.
- Meng intussen de eidooiers, stevia en de Kuzu/maïzena met een garde tot je een gladde massa hebt.
- Giet hierop wat kokende melk en roer goed. Giet het geheel daarna weer bij de melk en breng de pudding opnieuw aan de kook.
- Stort de warme pudding meteen in een andere kom en plaats dit in ijswater. Roer zodat er zich geen vel kan vormen en de pudding meteen afkoelt.
Voor de afwerking:
- Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul de taart ermee.
- Was de aardbeien en droog ze zorgvuldig. Snij ze in twee en leg ze naar keuze boven op de room.
Smakelijk!