• Lorem ipsum

20171229101121_IMG_2807-01.jpg

Wat heb je nodig:

  • 45-50 gram havermout
  • 150 ml water
  • 150 ml (soja) melk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 1/2 tl pompoenkruiden, of kaneel/koekkruiden
  • 1 tl Greensweet Sweet

Voor topping en saus:

  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 1/4 banaan, in plakjes gesneden
  • 1 tl pure pindakaas of notenpasta
  • cacao nibs (optioneel)

Zo maak je dit heerlijke ontbijtje:

Doe de havermout in een pannetje met het water, de melk, kruiden en Greensweet Sweet en breng dit al roerende op een laag vuurtje aan de kook. Laat de havermout nog 2-3 minuutjes zachtjes, al roerende koken.

Doe de frambozen in een voor de magnetronschaaltje en warm ze 1-1,5 minuut op op vol vermogen. De frambozen worden dan warm en er ontstaat een sausje. Doe de helft van de frambozen in een mooie glazen pot/schaaltje. Schep hier de havermout op en verdeel de plakjes banaan erover. Verdeel de rest van de frambozen erop en sprenkel de pindakaas erover. Garneer met cacao nibs voor een lekkere bite

 

Bron/foto: Manon van Healthy Foodie Manon