• Lorem ipsum

IMG_1492.jpg

Wat heb je nodig: 12 plakken

300 gram speltmeel,

2 eetlepels gebroken lijnzaad,

½ eetlepel Greensweet Sweet Kaneel,

snuf Himalaya zout,

2 theelepels wijnsteen bakpoeder,

150 ml Greensweet syrup gold,

150 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk),

Greensweet vloeibare stevia vanille (6-8 druppels),

100 ml gesmolten kokosolie

700 gram overrijpe bananen.

Optioneel: vul het beslag met wat nootjes of gedroogde vruchten.

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik (25 cm) in met kokosolie en bestrooi het met wat meel.

Stap 2

Meng het meel met de gebroken lijnzaadjes, greensweet sweet kaneel, Himalaya zout, wijnsteenbakpoeder en eventueel de noten en/of gedroogde vruchten.

Stap 3

Doe de Greensweet syrup gold, amandelmelk, greensweet vloeibare stevia, de gesmolten kokosolie en de helft van de bananen in de keukenmachine. Zet aan en wanneer je een egaal beslag hebt, giet je het bij het meel. Schep voorzichtig om.

Stap 4

Snijd de overige bananen in kleine stukjes en doe dit bij het beslag. Spatel voorzichtig om.

Stap 5

Giet het beslag in de ingevette cakeblik en zet deze in de oven. Na ongeveer 45-60 minuten is jouw classic banana bread klaar. Wanneer jouw prikker er schoon uitkomt! Elke oven is anders. Mocht jouw banana bread iets langer in de oven moeten? Bedek jouw banana bread dan af met folie, zodat de bovenkant niet verbrand.

Stap 6

Laat jouw classic banana bread goed afkoelen voor je het in stukken gaat snijden. Bewaar de plakken in een trommel of vries ze in. Lekker met een notenpasta J.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours