Choco peanut donuts / cupcakes
Wat heb je nodig:
- 2 rijpe bananen (fijn geprakt),
- sap van een ½ citroen,
- 100 gram pure chocolade (grof gehakt),
- 90 ml kokosolie,
- 75 ml Greensweet Syrup Gold,
- 175 ml plantaardige melk,
- 1 theelepel appelazijn,
- 6-8 druppels Greensweet vloeibare stevia vanille,
- 75 gram Greensweet Brown,
- 225 gram speltmeel,
- 15 gram wijnsteenbakpoeder,
- snuf Himalaya zout,
- 1 theelepel kaneel,
- 2 el pindakaas
- 50 gram raw cacao.
Zo maak je deze donuts:
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcake houdertjes klaar of vet de donut vorm in en bestuif deze met wat meel.
Doe alle droge ingrediënten (m.u.v. de raw cacao) in een kom en roer goed door elkaar.
Alle natte ingrediënten doe je samen in een aparte kom. Goed met elkaar mengen.
Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep voorzichtig, maar snel door elkaar.
Schenk de helft van het beslag over in een schone kom en voeg de raw cacao toe in een van de kommen. Goed roeren.
Vul de donut vormen of cupcake houders met het beslag. Je kan om en om werken. Vanille / chocolade of vul de helft met vanille en daarna met de chocolade.
Zet het voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Bewaar de donuts / cupcake in een trommel die goed dicht kan. Invriezen kan ook.
Bron/foto: Manon van Vegan Flavours