• Lorem ipsum

20191208145906_IMG_8101-01.jpg

Wat heb je nodig:

  • tulbandvorm 17 x 9 cm
  • 200 gram ongezoete appelmoes
  • 2 biologische eieren
  • 75 gram boekweitmeel
  • 50 gram kikkererwtenmeel (of meer boekweitmeel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 EL koek & speculaas kruiden
  • 2 EL Greensweet syrup gold
  • Snufje zout
  • 3 EL rauwe cacaopoeder

Topping:

  • 100 gram pure chocolade 70 % of hoger waarvan 25 gr. in kleine blokjes snijden( +/- 5mm)
  • Gepofte quinoa of gehakte noten
  • Verse frambozen
  • Paar takjes rozemarijn ter garnering
Zo maak je de mini chocolade tulband cake:
 

Vet het cakeblik in.

Mix alles behalve de stukjes chocolade in de keukenmachine/blender. Roer nu de kleine blokjes chocolade door het beslag en giet het in het cakeblik.

Zet de vorm in de Aerofryer en bak de tulband cake 15-18 minuten op 180 graden. Je kunt met een satéprikker controleren of de cake klaar is, komt deze er schoon uit dan is hij klaar.

Laat de tulband cake even afkoelen op een rooster. Snijd de onderkant eraf zodat hij mooi recht is aan de onderkant. Smelt de chocolade au bain marie, zet de cake op een bord of stuk bakpapier en giet de gesmolten chocolade over de cake. Bestrooi de cake met gepofte quinoa en leg er wat frambozen op. Zet de cake een paar minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Garneer de cake voordat je hem opdient met takjes rozemarijn voor een extra feestelijke uitstraling 100 gram pure chocolade 70% of hoger waarvan 25 gram in kleine blokjes gesneden (+/- 5mm)

 

 Bron/foto: Manon van Healthy foodie manon