• Lorem ipsum

Foto-29-08-19-16-18-40.jpg

Wat heb je nodig:

Springvorm 10 a 12 cm

Voor de bodem:

  • 40 g glutenvrije havermout
  • 10 g amandelmeel
  • 2 el ahornsiroop 
  • 15 g kokosolie
  • 1/2 tl Oh My Badass Pie kruidenmix
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 250 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt
  • 20 g Greensweet Syrup Gold
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 blaadjes gelatine of 2 g agar agar 
  • 1 el citroenrasp 

Voor de topping: 

Zo maak je dit heerlijke taartje:

  • Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot een soepel deegje, het kan iets kruimelen. Proef even of jouw deeg op smaak is.
  • Verdeel het deeg over de bodem van het springvormpje met de bolle kant van een lepel, druk goed aan en schuif deze 7 minuten de oven in.
  • Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Roer de ingrediënten door elkaar in een mengkom. 
  • Gebruik je gelatine? Laat de gelatine blaadjes even weken in koud water totdat deze slap en buigzaam zijn. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm hier de gelatine in. Haal het pannetje van het vuur zodra de gelatine is opgelost. Voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Ga verder naar stap 7.
  • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een scheut water. Voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes pruttelen. Haal het pannetje van het vuur en ga door met stap 7.
  • Wil je een luchtiger mengsel? Staafmix de substantie dan voor een paar minuten, er ontstaan belletjes in de vulling en je zal zien dat de structuur fijner zal zijn. 
  • Schenk het mengsel over de bodem van het taartje en schuif jouw parel de koelkast in voor zo’n 2 uur.
  • Ga vervolgens aan de slag met het maken van de topping.
  • Verwarm de bosvruchten in een pannetje, voeg vervolgens de Greensweet Gelei Kristal toe. Kook het mengsel even door terwijl je goed roert. Je zal zien dat het in zal dikken zodat er een coulis ontstaat. 
  • Laat de bosvruchten coulis even afkoelen voordat je dit op het taartje drapeert. 
  • Schuif het taartje nog even de koelkast in zodat de topping op kan stijven. Garneer het taartje met de verse aardbeien of ander rood fruit eventueel met een toef slagroom en geniet!

Bewaartip! Je kan het taartje zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook!

 

Bron/foto: Marike van Oh my pie