• Lorem ipsum

IMG_0886 (2).jpg

 

Wat heb je nodig:
 
  • 130 gram kokos crème (santen),
  • 120 gram pompoenpuree,
  • 1 ei van gebroken lijnzaad (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water),
  • 2 el Greensweet Brown 
  • 1 theelepel pumpkin spice 
  • een snuf Himalaya zout.
  • Frosting:
  • 200 gram cashewnoten (minimaal 4 uur laten weken in water),
  • 100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk),
  • 2 el Greensweet Syrup Gold,
  • ¼ theelepel kaneel 
  • een paar druppeltjes Greensweet vloeibare stevia Vanille (naar smaak, ik gebruikte 6 druppels).
 
Zo maak je het:
 
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet in met plantaardige boter en bestuif het met wat meel.  
Doe de kokos crème samen met de pompoenpuree in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het een egale substantie is zet je de keukenmachine uit.
Schenk de puree in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.
Giet het beslag over in de taartvorm en zet het in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
Maak intussen de frosting. Doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine samen met de plantaardige melk. Zet aan en wanneer het goed fijn gemaald is, is het klaar.
Giet de frosting over in een schone kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.
Is de cake goed afgekoeld? Smeer dan 2-3 el frosting op de bovenkant van de taart. Maak eventueel af met wat pecan- of walnoten. De taart kan je het beste bewaren in de koelkast i.v.m. de frosting.  
 
 
Bron/foto: Manon de Wit