Kokos- bananencupcakes
Wat heb je nodig: (voor 12 cupcakes)
- 200 gram kokoksmeel,
- 50 ml kokoscream (uit blik, dikke laag eruit scheppen),
- 400 gram bananen (bananen met bruine spikkels),
- 4 theelepel wijnsteenbakpoeder,
- 8 druppels Green Sweet vloeibare stevia vanille,
- snuf zout,
- 1 el Green Sweet Icing,
- 1 losse banaan
- 3 el chia zaad.
Zo maak je het:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcakehouders alvast klaar.
Stap 2
Doe de droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
Stap 3
In een andere kom prak je de bananen fijn. Voeg daarna de kokoscream en Green Sweet vloeibare stevia vanille druppels toe. Goed roeren.
Stap 4
Schep het bananenmengsel nu bij het meel en roer goed door.
Stap 5
Verdeel het bananenmengsel nu over de 12 cupcakehouders. Pak de losse banaan. Verwijder de schil, snijd de banaan in 12 plakjes en druk deze in het beslag.
Stap 6
Schuif het bakblik in de oven en na ongeveer 18-20 minuten zijn jouw kokos- bananencupcakes klaar.
Stap 7
Haal jouw kokos- bananencupcakes uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna verder laten afkoelen.
Bron/foto: Manon de Wit ( Vegan Flavours)