• Lorem ipsum

rabarberaardbeientaart.jpg

Wat heb je nodig: 

bodem:

  • 250-320 gram dadels (ontpit en wanneer het harde dadels zijn, even in kokend water laten weken),
  • sap van een ½ limoen (rasp van een halve limoen is ook erg lekker),
  • 80 gram kokosrasp
  • 80 gram (ongezoute)cashewnoten (2 uur in kokend water laten weken).

Vulling:

 

Zo maak je het:

Pak een taartvorm (ik heb een quichevorm gebruikt) en bekleed deze met bakpapier. Zorg ook voor ruimte in jouw koelkast!

Doe de geweekte dadels, cashewnoten, kokosraps en het sap in de keukenmachine. Als het goed is krijg je een plakkerige deegbal. Is het te droog? Voeg dan meer dadels toe. Te nat? Dan gebruik je wat meer kokosraps. Zelf een beetje mee spelen, ik weet niet welke dadels jij gebruikt.

Met jouw deegbal maak je de bodem van de taart. Zet deze daarna in de koelkast, zodat het kan harden.

Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken. Doe ze samen met de bevroren aardbeien in een pan met een laagje water. Zet het op het vuur en na ongeveer 15 minuten is het klaar. Giet af en laat uitlekken. Gebruik je verse aardbeien? Dan hoef je ze niet mee te koken.

Doe de rabarber samen met de aardbeien en 2 eetlepels Green Sweet Icing in de keukenmachine. Zorg voor een egale smoothie.  

Pak een steelpannetje en doe hier 6 gram agar-agar in met 100 ml water. Breng al roerend aan de kook. Voeg daarna het rabarber- aardbeienmengsel toe. Blijf gedurende 2 minuten goed roeren.

Pak de bodem uit de koelkast en giet het rabarber- aardbeienmengsel op de bodem. Zet nu in de koelkast en laat opstijven. Na 2-3 uur is jouw taart klaar om aangesneden te worden.

Snijd de hoeveel punten die jij wilt uit de taart. Je kan de taart ook (in losse punten)invriezen. 

De taart is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Bron/foto: Manon de Wit