• Lorem ipsum

received_1003048050081907.jpg

Wat heb je nodig:

Springvorm dia 18 cm

Mengkom

Spatel

Mixer

Voor de kokosmakronen cake:

  • 150 g kokosrasp
  • 120 ml eiwitten (ongeveer 4 eieren) of 10 el aquafaba (kikkererwtenvocht)*
  • 50 a 100 g Greensweet Erythritol 
  • 60 g amandelmeel
  • 50 g (lactosevrije of plantaardige) kwark
  • 25 g kokosolie

Voor de topping:

  • Sojaslagroom naar wens
  • Frambozen

Zo maak je deze heerlijke cake:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe een bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in.
  2. Scheid de eiwitten van het eigeel, gebruik kant klaar eiwit of gebruik voor een plantaardige versie aquafaba.
  3. Mix met een keukenmachine of mixer de eiwitten of aquafaba samen met de erythritol of ahornsiroop op de hoogste stand net zolang zodat het stijf is.
  4. Smelt de kokosolie en roer hier de kwark doorheen.
  5. Meng de kokos met het amandelmeel roer dit goed door elkaar.
  6. Spatel dit alles nu voorzichtig door de opgeklopte eiwitten of aquafaba .
  7. Verdeel  het kokos mengel over de bodem van de springvorm en zet het in de oven voor 20 minuutjes.
  8. Laat de kokosmakron cake afkoelen en decoreer de kokosmakronencake voor een optimaal feestje met slagroom en een vleugje lemoncurd en frambozen.
  9. Serveer de cake met een glimlach en geniet!

* AQUAFABA

Het klinkt vreemd, maar aquafaba is simpelweg het stroperige vocht van bonen in pot en blik (aqua = water, faba = boon). Wil je aquafaba gebruiken als een vervanger van eiwit kies dan voor kikkererwten of witte bonen. Andere bonen zijn niet neutraal genoeg van smaak. Je laat je kikkererwten uitlekken, zoals gebruikelijk, maar je vangt het vocht op in een kom. Dan heb je een dik, eiwitachtig spul en – het woord zegt het al – dat is een eiwitvervanger die je overal voor kunt gebruiken: van cocktails tot cakes en van mayonaise tot schuimgebak. Echt! Schuimgebak van kikkererwtenwater, het is heerlijk.

 

Bron/foto: Marike van Oh My Pie