• Lorem ipsum

koolhydraatvrijegranolabewerkt.jpg

Wat heb je nodig:

  • 200 gram noten/zaden 
  • (ik heb 100 gram amandelen,50 gram zonnebloempitten en 50 gram pompoenpitten gebruikt),
  • 150 gram kokosflakes,
  • 2-3 el pumpkinspice,
  • snuf Himalaya zout,
  • 2 el extra vergin kokosolie (gesmolten) 
  • 1-2 el Greensweet golden syrup 

Geen pumpkinspice in huis? Kaneel, speculaas- of koekkruiden kan ook.

De amandelen kunnen ook vervangen worden door andere noten of maak een eigen mix van noten en zaden.

Zo maak je het:

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en hussel goed door elkaar.

Schenk de gesmolten kokosolie door het noten- zadenmengsel en roer goed door. Voeg 1 el golden syrup toe. Proef even of het zo zoet genoeg is, anders voeg je een 2e lepel toe.

Verdeel het mengsel over de bakplaat en schuif de oven in. Na 10 minuten is jouw granola klaar.

Goed af laten koelen en dan in een afsluitbare pot doen. Als je de granola niet goed af laat koelen wordt het niet zo lekker knapperig.

Lekker als tussendoortje, strooi wat over jouw (plantaardige)yoghurt, lekker bij wat vers fruit of over jouw pancakes.

 

Bron/foto: Manon de Wit