• Lorem ipsum

img_20190520_1608552902805664203103617.jpg

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze broodjes;

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Splits de eieren. Zorg dat je het eiwit in een vetvrije kom doet en het eigeel in een ander schaaltje.

Meng het eigeel met de kwark en het vanille suiker. Dit kan je gewoon met een garde mengen. Zorg ervoor dat het een egale massa wordt, zonder klontjes.

Mix de eiwitten samen met het bakpoeder tot een luchtige en stevige massa. Je moet de schaal ondersteboven boven je hoofd kunnen doen ;).

Dan is het tijd om het eiwit met het eigeel-mengsel te gaan mengen, maar doe dit voorzichtig!

Doe eerst een theelepel van het opgeklopte eiwit bij het eigeel-mengsel en meng dit goed door elkaar. Je noemt dit ‘familie maken’ Hierdoor kunnen beide substanties aan elkaars structuur wennen en komt er al iets luchtigheid bij het eigeel-mengsel.

Als je dit heb gedaan kan je het eigeel-mengsel voorzichtig door het opgeklopte eiwit spatelen. Zorg dat je zo min mogelijk spatel, zodat je zo min mogelijk luchtigheid verliest.

Maak daarna bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. En daarna zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.

Let op: elke oven is anders! Het kan zijn dat jouw wolkenbroodjes er iets korter of langer in de oven moeten.

En klaar zijn je zoete wolkenbroodjes!

 

Bron/foto: Tiffany van TiffsKitchen