Vegan boter crème

Vegan boter crème.jpg

 

Wat heb je nodig:

125 gram Greensweet icing,

75 gram plantaardige boter*,

1 el plantaardige melk en

eventueel 1 el plantaardige kleurstof**.

* ik heb gebruik gemaakt van de boter van Becel met amandel- en kokosolie. Plantaardige boter zoals Wajang of de dikke laag kokoscrème uit blik kan ook.

**bij de natuurwinkel verkopen ze plantaardige kleurstof (poedervorm), maar wanneer je bietenpoeder thuis hebt of spirulina, blue majik, wilde bosbessenpoeder of cacao kan je al veel kleuren maken.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Doe de boter in een kom en zeef de Greensweet icing. Voeg 1 el plantaardige melk toe en roer goed door. Er ontstaat een botercrème.

Stap 2

Wil jij jouw botercrème kleuren? Voeg nu dan 1 el gekleurde poeder door de crème en meng dit goed met elkaar.

Stap 3

Besmeer jouw vegan vanillecake met jouw gekleurde botercrème en maak eventueel af met vegan spikkels, nootjes, gedroogd of vers fruit.

 

Bron/foto; Manon van Vegan Flavours (@veganflavours via instagram)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »