• Lorem ipsum

kerst desert 2.jpg

 

Dit heb je nodig:

Gember koekjes:

Sinaasappel Caramel:

IJs:

Zo maak je dit heerlijke kerst dessert:

Gember koekjes:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Gebruik een staafmixer met platte garde. Heb jij staafmixer niet? Gebruik dan handmixer. 

Meng eerst: bloem, gember poeder, Green Sweet Sweet. Voeg de boter toe en meng alle ingrediënten op de middelste stand tot het deeg heel kruimig wordt. Kneed het deeg verder met je handen. Leg de deegbal op een plastic folie. Maak een 5cm dikte worst van de deeg, pak het goed strak in de folie en laat het 30 min opstijven in de vriezer.

Haal de deeg uit de vriezer. Snijd je deeg in plakjes van 1 cm. Leg op de bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ze 15 a 20min. tot ze goudbruin zijn. Bestrooi eventueel met Green Sweet Sweet Caramel. Laat ze goed afkoelen.

IJs:

Gebruik een handmixer. Voeg alle ingrediënten in de kom, klop ze tot het heel romig en licht wordt. Gebruik een Tupperware bakje met een deksel, giet het ijsmengsel in het bakje, doe de deksel erop, en laat het 1 uur goed in de vriezer opstijven. Haal 5 min voor het serveren het ijs eruit.

Sinaasappel Caramel:

Gebruik een kleine pan. Verwarm Green Sweet Sweet Caramel met sinaasappel sap. Zet het vuur hoog en laat de siroop goed inkoken tot de kleur gaat veranderen naar diep goudbruin. (Houd de pan goed in de gaten, zodra de siroop van kleur veranderd, kan het heel snel aanbranden). Zet het vuur iets lager, giet de slagroom erin en blijf een paar minuten goed roeren( haal niet van het vuur af). Voeg sinaasappel schillen toe en laat de karamel 10 min inkoken. Serveer lauw warm.

Opzetten toetje:

Serveer het in een mooi gin-tonic glas. Giet eerst karamel op de bodem. zet een grote bol ijs in het midden, breek koeken in grote stukken, serveer met een paar verse sinaasappel stukjes en een scheutje karamel.

Eet Smakelijk!

 

 

Bron/foto: Grab a bite by Rugile