Cheesecake Brownies
Wat heb je nodig:
Cheese cake vulling:
- 200 gram roomkaas
- 50 gram Greensweet Sweet Vanille
- 1 ei
Voor de brownie:
- 85 gram pure chocolade
- 5 eetlepels boter
- 3 grote eieren
- 100 gram Greensweet Sweet Chocolade of Greensweet Sweet Kaneel
- 25 gram cacaopoeder
- 80 gram amandelmeel
Zo maak je deze heerlijke brownies:
Oven voorverwarmen op 180 graden en bekleed een brownie vorm/ ovenschaal met bakpapier.
Maak eerst de cheesecake-vulling door zachte roomkaas, ei en de greensweet sweet vanille glad te kloppen.
Opzij zetten. Smelt de chocolade en boter met tussenpozen van 30 seconden in de magnetron en roer regelmatig tot een gladde massa. Of smelt deze au bain-marie.
Laat afkoelen terwijl je de brownie klaarmaakt.
Klop de resterende eieren en de greensweet sweet chocolade tot het mengsel schuimig is.
Zeef het cacaopoeder en het amandelmeel erdoor en blijf kloppen tot er een dun beslag ontstaat. Giet gesmolten chocolade in en klop nog 10 seconden met de handmixer. Het beslag wordt dikker tot een mousse.
Giet ¾ van het beslag de brownie vorm, dan de cheese cake vulling eroverheen en sluit af met het resterende brownie beslag. Strijk met een spatel glad.
Bak 25-30 minuten of tot het midden grotendeels is uitgehard. De binnenkant moet nog smeuïg zijn. Laat deze afkoelen voor het snijden!