• Lorem ipsum

Wat heb je nodig :

275 gram ongezouten pinda’s 
300 gram zonnebloempitten
Drie eetlepels Green Sweet Extra Sweet
10 gram wijnsteen bakpoeder
Zes eetlepels cacaopoeder
Een gepureerde banaan
Warm water 

Wat heb je nodig voor de topping
75 gram cacaopoeder
Een eetlepel Green Sweet Sweet Chocolade
Chocolade vlokken 

 

Hoe maak je het? 
1) verwarm de oven voor op 170*C. Vet een ronde ovenschaal in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Maal in de blender de pinda’s + zonnebloempitten tot meel. 
2) roer alle ingrediënten behalve de cacaopoeder, in een kom samen, voeg beetjes warm water toe tot er een licht vloeibare massa ontstaat. Stort de helft in de schaal en verdeel. Roer de cacaopoeder door de rest en stort dit op de laag in de schaal, Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake afkoelen. 
3) maak zelf de chocoladevlokken : gebruik 2 plakken (VIVANI) 100% pure chocolade en twee eetlepels Green Sweet Sweet Chocolade

  1. breek de chocolade in stukjes en laat dit au-bain-marie smelten. Roer de suiker erdoor.
  2. Bekleed een plaat of bakplaat met bakpapier. Laat de hete chocolsade hierop vloeien en smeer uit tot een plak. Laat dit enkele uren op een koele plek hard worden. 
  3. Breek de plak in vlokken.

4) maak de glazuur: meng de suiker door de cacao en voeg beetjes warm water toe, blij roeren tot er een stevig glazuur ontstaat. Smeer het glazuur over de cake en garneer met de chocoladevlokken 

 

Bron: Monique van der Vloed